Üniversitelerimiz Eş, Dost, Akraba Atama Yeri Değildir!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Batman Üniversitesi’nde yaşanan usulsüz atamalara dikkat çekerek, akademik kadrolara; akraba, eş, dost ile doldurulmasına tepki gösterdi.

Keyfiyetin hâkim olduğu, mensubiyet ya da başka ilişkilerle kayırmacılığın çöreklendiği bir ortamda, ne çalışmanın huzurundan ne de bilim üretiminden bahsedilemeyeceğini söyleyen Genel Başkan Geylan, “Başta YÖK olmak üzere, üniversite yönetimlerinin sorumluluk alması ve DOĞRU OLANA yol açması asgari bir yükümlülüktür.” dedi.

Genel Başkanımız Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi.

“Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesi sürecinde üniversitelerimiz öncü kuruluşlarımız olacaktır.

Bilim üreten üniversitelerimizin, tüm süreçlerin liyakat esasına göre ve bir hakkaniyet zemininde yürütüldüğü kurumlar olması tartışma götürmez bir gerçektir.

Keyfiyetin hâkim olduğu, mensubiyet ya da başka ilişkilerle kayırmacılığın çöreklendiği bir ortamda, ne çalışma huzurundan ne de bilim üretiminden bahsedebiliriz.

Başta YÖK olmak üzere, üniversite yönetimlerinin sorumluluk alması ve DOĞRU OLANA yol açması asgari bir yükümlülüktür. O Rektör Üniversiteye Eş, Dost, Akraba Doldurmuş! YÖK’ü göreve davet ediyoruz.”

https://www.kamuajans.com/haber/o-rektor-universiteye-es-dost-akraba-doldurmus-yoku-goreve-davet-ediyoruz-581884

https://www.ogretmenler.net/haber/bilimi-on-planda-tutmasi-gereken-universiteler-yine-kadrolasmalariyla-gundemde-188906

Son Haberler

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....