ÜNİVERSİTELERDE GÖREV YAPAN İDARİ PERSONELLERE, EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ VE GELİŞTİRME ÖDENEĞİ VERİLMELİDİR

Bilindiği üzere, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına her ay maaşlarıyla birlikte eğitim öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneği ödenmektedir. Ancak, bu ödenek üniversitelerde görev yapan idari personellere ödenmemektedir. Üniversitelerin asli unsurlarından olan idari personellerin de bu ödeneklerden yararlanabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Eğitim öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneğinin aynı kurumda aynı işi yapan idari personellere ödenmemesi, sadece öğretim elemanlarına ödenmesi çalışma barışını bozmakta, idari personellerin iş verimini düşürmektedir. İdari personellerde üniversitenin daimi çalışanları olup üniversitenin her türlü faaliyetinde aktif olarak görev almaktadırlar. Öğretim elemanları gibi idari personellerde üniversitenin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu ödeneğin öğretim elemanlarına ödenip idari personellere ödenmemesi Anayasamızın eşitlik ilkesine de aykırıdır ve kabulü mümkün değildir.

Türk Eğitim-Sen olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yazdığımız yazıda üniversitelerde görev yapan idari personellere de eğitim öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneğinin ödenmesi ve bu konuda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca çalışma yapılmasını talep ettik.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Son Haberler

PROJE OKULLARINDA KEYFİLİK SONA ERDİRİLMELİDİR!

Genel Başkan Yardımcımız İrfan Kılınçer, 11-14 Mayıs 2026 tarihlerinde Sinop’ta bir dizi istişare ve...

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERLE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...