KONCUK: KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMA DEVRİ SONA ERMELİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yüzde 11,87'ye ulaşan enflasyon rakamını değerlendirdi. 

"Ocak'taki %3'lük zam, 2.71 geride kaldı.Temmuz enflasyon farkı ödemesi geçmiş zararları karşılamayacak" diyen Genel Başkan Koncuk, "Memur ve emeklilerin zam politikasında değişiklik yapılmalıdır.Yüzdelik zammın yanısıra ekonomik büyüme+refah payı uygulanmalıdır" dedi.

"Enflasyon sepeti içindeki bir çok madde doğrudan çalışanların hayatını etkileyen maddeler değildir.Mevcut sistem gerçekçi değildir" diyen Koncuk, "Memur ve emeklileri ilgilendiren enflasyon kalemleri üzerinden bir enflasyon hesaplaması yapılması daha doğru ve mantıklı olacaktır" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"1 yıllık enflasyon 11.87'ye ulaştı, Ocak'taki %3'lük zam, 2.71 geride kaldı.Temmuz enflasyon farkı ödemesi geçmiş zararları karşılamayacak.

Aslında memur ve emeklilerin zam politikasında değişiklik yapılmalıdır.Yüzdelik zammın yanısıra ekonomik büyüme+refah payı uygulanmalıdır.

Ekonomik büyüme+refah payı uygulaması yapılmadığı sürece,enflasyon oranında zam, enflasyon farkı da verilse, sıfır zam anlamına gelmektedir.

Bu uygulama yapılmadığı için 2002 yılından bu yana ortalama memur maaşında aylık 1.085 TL, en düşük memur maaşında 515 TL düşüş olmuştur.

Aslında memur ve emeklileri ilgilendiren enflasyon kalemleri üzerinden bir enflasyon hesaplaması yapılması daha doğru ve mantıklı olacaktır.

Bugün ki enflasyon sepeti içindeki bir çok madde doğrudan çalışanların hayatını etkileyen maddeler değildir.Mevcut sistem gerçekçi değildir.

Zam politikasıyla birlikte, vergi dilimleri problemi de beraberce değerlendirilmeli, kaşıkla verip kepçeyle alma devri sona erdirilmelidir.

Tüm bu tedbirler alınmadığı sürece, alınan zamlar rakamsal olarak artmış gibi görünecek, ancak alım gücümüz yıllar içerisinde düşecektir." 

 

Son Haberler

SENDİKAL VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN TEK ÇARE TÜRKİYE KAMU SEN’DİR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram ile birlikte 18-20 Nisan 2025 tarihlerinde Bursa, Balıkesir ve Yalova’da bir dizi istişarede bulundu.

500 BİN EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU SADECE 25 BİN ATAMA; İPİN UCU KAÇTI!

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 16-17 Nisan 2025 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

MÜLAKATTA BÖLGE İDARE MAHKEMESİNDEN BİR KARAR DAHA

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınav sonucunda mağdur olan adaylara verdiğimiz hukuki destek sonucu bir mahkemeden işlemin yürütmesinin durdurulması yönünde diğer davalara emsal teşkil edecek olumlu karar verilmişti.

MİLLİ İRADENİN KOMUTA KARARGÂHI, CUMHURİYETİN KURUCU İRADESİ TBMM 105 YAŞINDA

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında yaptığı basın açıklamasıdır.