Arama Yapın

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Genel Başkanımız Talip Geylan, 26.09.2023 tarihinde Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan ve Ankara 7 No’lu Şube Başkanımız Tayfun Fındık ve şube yöneticileriyle birlikte Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’yı ziyaret etti.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Sayın Bostancı’ya hayırlı olsun dileklerini ileten Geylan, çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Geylan, “Ülkemizin önemli bilim yuvası olan üniversitemizde huzurlu çalışma ortamının güçlendirilmesi ve eğitim hizmetinin daha verimli yürütülmesi yolunda başarılı olacağına inandığımı ifade ediyorum” dedi.

Üniversitelerin bilim hayatımızın yapı taşı, ülkemizin kalkınmasının da itici gücü olduğunu bildiren Geylan, bu nedenle üniversitelere yapılan yatırımların geleceğimiz açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Gerek akademik gerekse idari çalışanların sorunlarının çözüldüğü, ekonomik, sosyal şartlarının iyileştirildiği, özlük haklarının sağlandığı, araştırma, geliştirme ve projelerde yeterli desteğin verildiği, ödeneğin ayrıldığı, bilimsel araştırmaların önünün açıldığı, üniversitelerde demokrasinin tam anlamıyla işlediği bir sistemin hâkim olmasının gerekliliğine dikkat çeken Geylan, sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Türk Eğitim-Sen’in üniversiteler ve üniversite çalışanları ile ilgili çalışmalarını Sayın Rektöre aktaran Geylan, “Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi ile Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi düzenliyoruz. Uluslararası hakemli dergimiz ‘Eğitim ve Toplum’ akademik ve bilim hayatımıza ışık tutmaktadır. Yetkin bilim insanları ile üniversitelerimizin sorunlarını tespit eden ve çözüm önerileri geliştiren raporlar yayınlıyoruz. Biliyoruz ki bilim hayatını desteklemek ülkemize artı değer katmaktadır ve biz bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda zengin bir akademik alt yapıya sahip olan Hacı Bayram Veli Üniversitesiyle de geliştirdiğimiz iyi ilişkiler ve çalışmaların sürdürülmesi eğitim hayatımıza ciddi katkı sunmaktadır.” dedi.

Rektör Bostancı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Geylan ve beraberindeki heyete teşekkür etti.


Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 30 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI BULUŞMA

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de bulunan UAESEB ve Türk Eğitim-Sen’in desteği ile Öğrenci Yurdumuzda konaklayan, 30 farklı ülkeden gelen 32 uluslararası öğrenciyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.