ANKARA`NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 92. YILDÖNÜMÜ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, Ankara’nın başkent oluşunun 92. Yıldönümüne ilişkin yapmış olduğu basın açıklamasıdır.

Ankara’nın başkent oluşunun 92. Yıldönümünü kutluyoruz. İşgale, esarete başkaldırının merkezi olan güzel Ankara’mızın Cumhuriyetimize, o’nun değerlerine layık bir şehir olması ve devletimizle birlikte ilelebet payidar kalmasını temenni ediyoruz.

Bu büyük milletin birlik ve beraberliğinin, özgürlük ve bağımsızlığının, dostluk ve kardeşliğinin sembolü olan Ankara’mızın temsil ettiği değerler doğrultusunda kutlu yürüyüşünü sürdüreceğine yönelik inancımızı bir kez daha yineliyoruz.

Bu vesileyle, başkentimiz de geçtiğimiz günlerde meydana gelen elim terör saldırısını bir kez daha lanetlerken, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların son bulmasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara'yı Türk milletinin yıkılmaz kalesi olarak başkent kılan tüm kahramanları sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İsmail Koncuk

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen

Genel Başkanı

Son Haberler

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....