GENEL BAŞKAN, “MEB BİZE VERDİĞİ SÖZE UYGUN DAVRANMALIDIR”

MEB öğretmenlerin adaylık sınavının ekimde yapılacağını açıkladı. Bu uygulamanın okulların programını bozmaktan başka bir işe yaramayacağını ifade eden Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Twitter hesabından şunları söyledi:
“MEB'in 13 Ekimde Stajyer sınavından sonra yer değiştireceğiz açıklamasına katılmıyorum. Sınav öncesinde Ağustos'ta yer değiştirme uygulanmalıdır.
Yazılı sınavda başarısızlık durumunda eş özrü ile gidilecek yerde stajyer programı uygulanabilir. MEB bize verdiği söze uygun davranmalıdır.
Okullar Eylül'de açılacak MEB stajyerleri 13 Ekimden sonra yer değiştirecekmiş. Bu uygulama okulların programını bozmaktan başka ne işe yarar?
Okullar açılmadan tüm yer değiştirmeler yapılmak zorundadır. Yılların idarecisi ve okulların nasıl yönetilmesi gerektiğini bilerek söylüyorum.
MEB stajyer programında çuvallamıştır. MEB'in hatasını düzeltmek yerine, işi daha da karıştırması asla kabul edilemez. Daha ağır yazmak istemiyorum.
Ayrıca stajyer mülakatının kaldırıldığı hemen açıklanmalı, neredeyse 2. mezuniyet anlamına gelen yazılı konuları hafifletilmelidir. Aksi zulümdür.”

 

Son Haberler

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....