Ana SayfaHABERLERGüncelMEMUR-SEN`DEN BİR GOL DE 4-C’LİLERE!

MEMUR-SEN`DEN BİR GOL DE 4-C’LİLERE!

Sosyal medya hesabından, Maliye Bakanlığı’nın ek ödeme davasını kazanan 4-C’lilere yönelik görüşünün yer aldığı bir yazıyı yayınlayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Maliye’nin bu görüşü çerçevesinde, 4-C’lilerin ek ödeme davalarını kazansalar bile, toplu sözleşmede karara bağlanan 159 TL’yi almaya mahkum edildiklerini belirtti.

Memur ve emekliye oynanan yüzde 1,8’lik enflasyon oyunundan sonra 4-C’lilerin de malum sendikadan bir gol daha yediğini ifade eden Genel Başkan İsmail Koncuk, elde edilen bir hakkın daha gittiğini söyledi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

Maliye Bakanlığından ek ödeme davasını kazanan 4-C’lilere kötü haber.

Bu görüşe göre 4-C’liler ek ödeme davasını kazansa da toplu sözleşmede karara bağlanan 159 TL alacaklar.

Memur ve emekliye atılan yüzde 1.8’lik enflasyon oyunundan sonra, 4-C’liler de malum sendikadan bir gol yemiş oldu.

4-C’liler artık dava da açsa Toplu Sözleşme hukuken bağlayıcı olduğu için açılan davaları kazanmak mümkün olmayacaktır. Bir hak daha gitti.

Türkiye Kamu-Sen olarak yarın ek ödeme davasını kazananların hak ettiği ek ödemelerin ödenmesine devam edilmesini isteyeceğiz. Kabul görürse.

Anlaşılan Türkiye Kamu-Sen'in işi beceriksizce yapılan toplu sözleşmenin defolarını düzeltmeye çalışmak olacak. İşi ehline vermek önemlidir.

4-C’liler için tek çözüm artık kadrodur. Bir an önce kadro sözü yerine getirilmeli ve problemler sona ermelidir. Başka yol kalmamıştır.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi