GENEL BAŞKAN KONCUK, YARGI KARARLARINA UYMAYANLARI HUKUK ÖZÜRLÜ İLAN ETTİ.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yargı kararlarına uymayan Milli Eğitim Bakanlığı’na sert tepki gösterdi. 
İşte o açıklamalar:
“Yargı kararlarını uygulamayan MEB'in Sayın Bakanı ve bürokratları bu tavırları ile bakanlığı sürekli tartışılan bir kurum haline getirmiştir.
Yargıya saygı duymayan bir bakanlık görüntüsü, MEB'i ortaçağ kafası ile yönetilen bir bakanlık durumuna düşürmektedir. Bu şeref getirmez.
MEB hukuk müşavirliğinin baskı altında verdiği görüşler, hem müşavirliği hem de MEB'i çok komik duruma düşürmektedir. Size kim güvenir?
MEB'in yargı kararlarını uygulamayarak koruduğunu zannettiği insanlar kimdir? Hukuku iğdiş ederek haklarını gasp ettiği insanlar kimdir?
Bürokratlar ve Sayın Avcı bilmelidir ki, 2. sınıf vatandaş olarak gördüğünüz bu insanların Türk milli eğitimine emeği sizlerden daha fazladır.
Sayın Avcı şunu unutmayın, yargı kararlarını uygulamadığınız sürece, bizim için hiç bir inandırıcılığınız olmayacaktır. Kendinize gelin.
Bir kısım insanları korumak uğruna, ülkemizin gözbebeği olması gereken MEB'i köhne anlayışlarla yönetilen bir kuruma dönüştürmeyin. Kınıyoruz!
Yargı kararlarının uygulanmamasında sadece Sayın Avcı'yı ve Hukuk Müşavirliğini değil, sorumlu mevkide olan tüm bürokratları da biliyoruz.
Türk Eğitim-Sen olarak yargı kararları uygulanana kadar her türlü mücadeleyi meşru görüyoruz. Engel olanları da hukuk özürlü ilan ediyoruz.”

Son Haberler

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....