KORKMUYORUZ!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un İstiklal Marş'nın Kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajdır:

"Vatanımızda yaşayan milyonlarca insanı, tek bir manevi çatı altında toplayan, birleştiren, bizlere millet olma bilinci kazandıran değerlerimiz vardır. Bunlardan biri rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımız; bir diğeri dilimiz, güzel Türkçemizdir.

Bizi biz yapan değerlerimizden bir başkası da güzel Türkçemizin en güzel şekliyle kullanıldığı, ay yıldızlı al bayrağımıza seslenen ve kahraman ordumuza ithaf edilen, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşen, bağımsızlık destanımız İstiklal Marşımızdır.

İstiklâl Marşımız, “Korkma!” diye başlamakta, “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dizesiyle son bulmaktadır. Bu eşsiz eser; Bilge Kağan’ın Orhun Yazıtlarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda dillendirdiği gibi Türk milletine, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamayı, hiçbir güçten korkmamayı, nihai zaferin mutlak surette inanan Türk milletinin olacağını müjdelemektedir.

Bizler de bugün, çepeçevre sarıldığımız ateş çemberine, içeriden uğradığımız ihanete, dıştan gelen saldırılara, baş gösteren umutsuzluğa, umursamazlığa ve boş vermişliğe rağmen; Hak çizgisinden ayrılmadığımız, adalet terazisini bozmadığımız müddetçe, üzerimizde oynanan her türlü oyunun bozulacağından, ihanet girişimlerinin muhataplarının suratına çarpılacağından eminiz. Geleceğimizden endişe etmiyor, korkmuyor, damarlarımızdaki asil kana güveniyoruz.

Geçmişimizden aldığımız derslerle, İstiklâl Marşımızın verdiği feyzle, muhteşem ceddimizin açtığı yoldan giderek, Türk milleti, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak barış, kardeşlik ve dostluk içinde ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığındadır.

Bizlere bu güzel vatanı ve bu erdemli Devleti hediye edenlerden aldığımız emanete halel getirmeden, daha da güzelleştirerek, gelecek kuşaklara devretmek vazifemizi yerine getirmekte kararlıyız.    

Bizlerin bu kutsal topraklarda yaşama ve varlığını sürdürmesine vesile olan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimiz ve Mehmet Akif olmak üzere, bu vatan için emek veren, ömür feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor ve Akif’in dediği gibi “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.” diyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünü kutluyorum."

 

İsmail KONCUK

Genel Başkan

Son Haberler

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....