Ana SayfaHABERLERGüncelİSTİSNASIZ BÜTÜN MEMURLARA 30 YILDAN FAZLA OLAN HİZMETLERİ İÇİN İKRAMİYE ÖDENECEK

İSTİSNASIZ BÜTÜN MEMURLARA 30 YILDAN FAZLA OLAN HİZMETLERİ İÇİN İKRAMİYE ÖDENECEK

Bakanlar Kurulu’nun TBMM’ye sevk ettiği ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununda değişiklik içeren kanun tasarısı uyarınca, 30 yıldan fazla hizmet süresi olan tüm kamu personelinin emekli ikramiyeleri 1 yıl içinde ödenecek. 
Bakanlar Kurulu tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısına göre, 30 yıldan fazla hizmeti olduğu halde Anayasa Mahkemesi’nin kararı öncesinde emekli olduğu için fazla sürelere ilişkin emekli ikramiyesi almayanlara, alamadıkları ikramiyeler verilecek. 
Bunun için emekli kamu görevlilerinin tasarının yasalaşması sonrasında 1 yıl içinde başvuruda bulunması gerekecek. 
Tasarıya göre, 30 yılı aşan sürelere ilişkin emekli ikramiyesi tutarı 7500 liraya kadar olan kısım başvurudan itibaren ilk 3 ay içinde, kalan kısım ise faiziyle birlikte 2017 yılının aynı ayı içinde ödenecek.
 
KONCUK: HÜKÜMETİN BAŞLATTIĞI BU OLUMLU GİRİŞİMİN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ
 
Tasarı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Kamuoyu gündemine taşıyarak çözümü için büyük bir mücadele verdiğimiz bir sorunun daha kamu görevlilerinin kazanç hanesine yazılacak olmasından mutluluk duyuyor, bu tasarıyı destekliyoruz. Esasında Anayasa Mahkemesi’nin geçtiğimiz yılbaşında verdiği kararın ardından böyle bir kanun çıkarılmalı, emeklilerimiz mahkeme kapılarında bekletilmemeliydi. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak konuyu hem toplu görüşme hem de toplu sözleşme süreçlerinde defaten gündeme getirdik ve işçi ve memur emeklileri arasındaki bu adaletsizliğin çözülmesini talep ettik. Bugün gelinen noktada talebimizin hem yargı mercileri hem de yasama ve yürütme mercileri tarafında karşılık bulmuş olması bizler için memnuniyet vericidir. 
Dileriz bu tasarı, bir an önce TBMM Genel Kurulu’nda görüşülür ve yasalaşır. Emeklilerimizin daha fazla mağdur edilmemesi adına Hükümetin başlattığı bu olumlu girişimi bir an önce tamamlamasını bekliyoruz. 
İnşallah, memur emeklilerinin ikramiye yönünden yaşadığı çifte standardı kabul eden iktidar, kamu görevlilerine verilen tüm ek ödeme, ek ders, fazla mesai, ikramiye, döner sermaye gibi sair ödemelerin de emekli maaşı hesabına dâhil edilmemesinin yarattığı mağduriyeti ve çifte standardı da görür ve bu soruna da en kısa zamanda önerimiz doğrultusunda cevap vererek emeklilerimizin en büyük sorununu çözüme kavuşturur.” dedi.  

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi