GENEL BAŞKAN: ADALET ER YA DA GEÇ TECELLİ EDECEKTİR.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açığa alınan birçok kamu çalışanı olduğunu hatırlatarak, “Umarım, hukuki süreç adil bir şekilde çalışır ve masumiyeti ispatlanacak olanlar hangi sendika üyesi olursa olsun göreve iade edilirler. Şundan eminim ki, adalet er veya geç tecelli edecektir” dedi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Genel Başkan Koncuk, şunları kaydetti: “Açığa alınanlar şu sendikadan, bu sendikadan açıklamalarına şahit olmaktayız. Bu açıklamalar bir bilgiye dayanıyor mu, bilmiyorum. İster yandaş, ister şu ya da bu, hangi sendika üyesi olursa olsun bu durum, zerre vicdanı olan hiç kimseyi memnun etmemelidir. Başkalarının acısı, birilerinin mutluluğu olamaz.
Şu an açığa alınan birçok kamu çalışanı bulunmaktadır, ancak açığa alınma kesin bir sonuç değildir. Bir takım zanlarla, iftiraya uğrayarak açığa alınan çok sayıda çalışan da olacaktır. Umarım, hukuki süreç adil bir şekilde çalışır ve masumiyeti ispatlanacak olanlar hangi sendika üyesi olursa olsun göreve iade edilirler. Şundan eminim ki, adalet er veya geç tecelli edecektir.
Türkiye Kamu Sen, darbecilerin kullanımına girmemiş, onları hiçbir şekilde desteklememiş, terörle ve terörist faaliyetlerle yakından uzaktan ilgisi olmamış, devletine, milletine bağlı insanların her zaman yanında olmuş, bundan sonra da olacaktır.
Bu sebeplerle, açığa alınanlar, hangi sendikalara üye olursa olsunlar, bunu keyif verici bir açıklama algısı yaratacak bir şekilde paylaşmak hiç kimseye, bilhassa bizlere yakışan bir davranış olarak görülemez. Az önce bir başka sendika üyesi hamile bir öğretmenin açığa alındığını duydum, hepimiz evlat sahibiyiz, dolayısıyla, üyemiz olmasa da, anne olmak üzere olan bu insanın yaşadığı travmayı anlamalıyız, Allah böyle bir sıkıntıyı kimseye yaşatmasın.
Kızgınlık içinde olunabilir, mantıktan çok duyguların, kinlerin önde olduğu günlerden geçiyoruz. Yargısız infaz, asla insani bir yaklaşım olamaz. Her şeyi bilen Yüce Allah dahi insanların sevap ve günahları kiramen katibin ile kayda aldırır, kabirde insanları ‘münker-nekir’ melekleri ile sorgularken, bize ne olmaktadır?
Görüyorum ki, herkes hakim, herkes savcı ve önüne gelenin kalemini kırıyor. Başkalarının kalemini kırmak ne kadar kolay değil mi? Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir daha rahmetle anıyorum. Yüce Allah ülkemizi, milletimizi her beladan uzak tutsun. Herkese huzur diliyorum. Allah hepimizi kul hakkına girmekten korusun.”

 

Son Haberler

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....