Arama Yapın

GENEL BAŞKAN: “ASIL KARARI VERECEK OLAN VİCDANLARDIR”

Bilindiği üzere, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü, okullarda 10. Yıl Marşının okunmasını yasaklamış ve okul müdürlerini bu konuda uyarmıştı. Bunun üzerine, Türk Eğitim Sen olarak gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılmasını istemiştik, ancak soruşturma izni verilmemiş, bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesine dava açmıştık.

Maalesef, Ankara Bölge İdare Mahkemesi de, Bolu Milli Eğitim Müdürüne soruşturma açılması izni verilmemesi konusunda yaptığımız itirazı reddetmiştir. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk  şunları kaydetti:

“Bu ülkede kanunlar çiğnenmek için mi yapılır anlamak mümkün değildir. Bolu İl Müdürü bu tavrı ile alenen Türk Milli Eğitiminin hedeflerine aykırı davrandığı gibi, Cumhuriyetin ilk 10 yılındaki, bu milletin Atatürk liderliğinde ortaya koyduğu başarılara açıkça hakaret etmiştir.
Yargı kararları önemlidir ancak bir insanla ilgili asıl kararı verecek olan vicdanlardır.

Kim ne derse desin, bu şahıs, il milli eğitim müdürü olma kriterlerini taşımadığı gibi, bir bürokrat olarak duyulması gereken güveni kaybetmiştir.

Umarım, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, bu şahısla Bolu'da milli eğitimin bir yere varamayacağını görür ve gerekeni en kısa sürede yapar. Takipçisiyiz.”

Mahkeme kararı için tıklayınız.

 

Son Haberler

249.447 ÜYEMİZE TEŞEKKÜRLER

İlkeli, kararlı, mücadeleci sendikacılığın adresi Türk Eğitim Sen inançla, kararlılıkla, emin adımlarla yoluna devam ediyor.

ARİFE GÜNÜ TAM GÜN TATİL EDİLSİN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Arife Günü’nün tam gün tatil edilmesini isteyerek, “Özellikle okullarımızda, hele...

572 YIL ÖNCE ŞEHİRLERİN TACI İSTANBUL TÜRK MİLLETİYLE KAVUŞTU.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstanbul’un Fethinin 572. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

LOJMAN TAHLİYESİ  İLE İLGİLİ  YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sendikamız üyesinin, bulunduğu okulda norm fazlası olduğu gerekçesiyle aynı il merkezinde görev yerinin değişmesine...