GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YOZGAT VE KIRŞEHİR’DEYDİ.

Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte 3 Mayıs tarihinde Yozgat Şube’nin yeni hizmet binasının açılışı ve istişare toplantısına katıldı. Yozgat Şube’nin yeni hizmet binası hayırlı olması temennileriyle açıldı.

Daha sonra yapılan istişare toplantısına da Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan’ın yanı sıra Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel ve şube yönetim kurulu üyeleri, Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Şahin, Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve Türk Ocakları Yozgat Şube Başkanı Nefise Yüksel, okul-kurum temsilcileri, ilçe temsilcileri ve MHP İl Başkanı Ferhat Altan, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer sendikaların Yozgat Şube Başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri de katıldı.   

Genel Sekreter Musa Akkaş ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 4 Mayıs tarihinde de Kırşehir Şube’nin istişare toplantısına katıldı. Toplantıda

Daha sonra Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Yozgat Şube’nin istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk ve şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve okul-kurum temsilcileri, Eski Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi ve Kaman Belediye Başkan Yardımcısı da hazır bulundu.

Toplantılarda konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlere dikkat çekerek, “Seçimlerin hayırlı olmasını, her yönden milletimizin huzura kavuşmasını istiyoruz” dedi.

 “Seçime giderken Türk Eğitim-Sen olarak bazı taleplerimiz bulunmaktadır” diyen Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan şunları söyledi: “Bu taleplerimizden birincisi tüm 4/B statüsünde görev yapanların 4/A statüsüne geçirilmesidir. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için hem sosyal medya çalışması yaparak, konuyu kamuoyunun gündemine taşıdık hem de Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. Bu kampanyaya sadece sözleşmeli değil, kadrolu çalışanların da destek vermesini istiyoruz.

Öte yandan yardımcı hizmetler sınıfına dahil personel, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak bu konuda da Türkiye genelinde imza kampanyası gerçekleştirdik. Toplanan 11.000’i aşkın dilekçeyi Başbakanlığa gönderdik. Dileriz olumlu bir sonuç alırız.

Türkiye Kamu Sen’in toplu sözleşme dönemlerinde her daim masaya getirdiği tekliflerden bir tanesi memur ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi idi. Bu talebimizin kapsamı ve miktarı daraltılmış olsa da yerine getirmesi olumludur. Ancak sendikamız bayram ikramiyesinin emeklilerin yanı sıra tüm kamu çalışanlarına da verilmesini talep etmektedir. 12 milyon emeklimize bayram ikramiyesi verebiliyorsak, 2 milyon 600 bin kamu çalışanını da mutlu edebiliriz. Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e çıkarılmalı, diğer memurların ek göstergelerinin 800 puan artırılmalı, yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlandırılmalıdır.

Yönetici atamaları mülakatla değil, yazılı sınavla gerçekleştirilmeli; kariyer ve liyakat ilkeleri baz alınmalıdır.

Türk Eğitim-Sen’in mahrumiyet bölgelerinde çalışan öğretmenlere yönelik mahrumiyet derecesine göre 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen oranlarda zorunlu hizmet tazminatı verilmesi konusundaki önerisi hayata geçirilmelidir.

Öğretmenlere performans değerlendirme sistemi ucube bir uygulamadır. Siyasi görüşü, ideolojisi, sendikası ne olursa olsun tüm öğretmenler bu sisteme karşı çıkmaktadır. Dolayısıyla öğretmenlere performans sistemi bir daha hiç gündeme gelmeyecek şekilde geri çekilmelidir.

Kamuda benden olan-olmayan, bana biat eden-etmeyen ayrımı kalkmalı, atama ve görevde yükselmelerde liyakat esas alınmalıdır.”

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, konuşmalarında eğitim ve çalışma hayatında yaşananlar sorunları da gündeme getirdiler.

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.