Arama Yapın

SÖZLEŞMELİLER EŞİT VATANDAŞLAR DEĞİL Mİ?

Bu uygulama, Bakanlığın geçen yıl yaptığı uygulamaya ve sözleşmeli öğretmenlerle ilgili olarak yaptığı açıklamalara terstir.

Bu konuda sendikamıza bir çok talep gelmektedir. Bugüne kadar sözleşmeli öğretmenlerin yanında duran tek sendika hüviyetinde olan, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına savaş açan, 4/C li kısmi zamanlı öğretmenlik uygulamasını iptal ettiren Türk Eğitim Sen Milli Eğitim Bakanlığının bu çifte satandart anlayışını da değiştirmek için her türlü yolu deneyecektir.

Bu sebeplerle ekte linkini verdiğimiz dilekçeyle konunun çözülmesini istiyoruz. Üç gün içinde çözülmemesi halinde konuyu yargıya taşıyacağız. Ayrıca yaşanan sıkıntının TBMM günemine gelmesi için de gayret sarf edeceğiz.

Türk Eğitim Sen olarak, kadrolu veya sözleşmeli ne olursa bütün eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz.

()

Son Haberler

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ DE TARTIŞILACAK!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Türk Eğitim Sen’in üniversitelere yönelik taleplerinden bazılarını gündeme getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME MASASININ İTİBARI KORUNSUN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 15.07.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Geylan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.