ÖMER DİNÇER, ÖĞRETMENLERE UZMANLIK YOLUNU KAPATTI

MEB Uzmanlığı Yönetmeliği 30 Mart 2012 tarih ve 28249 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik doğrultusunda uzman yardımcılığı sınavı 11-15 Haziran tarihinde yapılacak. Başvuru tarihi 24-30 Mayıs 2012. Yapılacak sözlü sınav sonucunda 100 uzman yardımcısı alınacak.

MEB Teşkilat Kanunu değiştirilmeden önce Bakan Ömer Dinçer Genel Başkanımız İsmail Koncuk’u da davet ederek, kariyer uzmanlığı sistemini getireceğini söylemiş ve Türk Eğitim-Sen’den de destek istemişti. Genel Başkan İsmail Koncuk, yapılacak sınava şu anda görev yapan öğretmenlerin girip giremeyeceğini sordu. Ömer Dinçer, “Elbette, girecekler” cevabını verdi. Ömer Dinçer’in, bu sınava öğretmenler de girecek taahhüdüne rağmen, yönetmelik incelendiğinde, yarışma sınavına sadece 2010 ve 2011 KPSS Lisans sınavına girenler başvuru yapabilecek. Bu durumda 2010 yılında ve öncesinde göreve başlayan mevcut öğretmenlerin sınava girmesi mümkün görünmemektedir.

Özür grubu tayinleri sözünü de eksik olarak yerine getiren Sayın Bakan, anlaşılan verdiği sözleri unutmayı alışkanlık haline getirmiştir. Öğretmenlerin böyle bir sınava girememesi ne anlama gelmektedir? Ömer Dinçer’in öğretmenlere güven duymadığını bugüne kadar yapmış olduğu açıklama ve uygulamalardan anlıyoruz. Ancak, ‘Öğretmenler daha iyi yetişmelidir. Bunun için gayret sarf edeceğim’ diyen Bakan Dinçer, öğretmenlere uzmanlık yolunu kapatarak mı onların daha iyi yetişmesini sağlayacaktır?

Öğretmenlerin her alanda önünü açması gereken Ömer Dinçer’in, üst düzey bürokratlarını atarken de öğretmenleri göz ardı ettiğini düşündüğümüzde, ‘Ömer Dinçer’in öğretmenlerle ne alıp veremediği var?’ diye sormadan edemiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanlığı Yönetmeliği tek kelime ile öğretmenlerin kariyer yapmasını engelleyen bir yönetmeliktir. Hukuki birçok hata ile dolu olan bu yönetmelik, eşitlik ilkesine aykırı hükümler de içermektedir. Öğretmenliğe atanabilmek kırk yaşına kadar mümkün iken, uzman yardımcısı olmak için otuz beş yaşını doldurmamış olmak şartı kabul edilebilir değildir. Beşikten mezara kadar oku, düsturundan Ömer Dinçer haberdar mıdır?

Türk Eğitim-Sen olarak Ömer Dinçer’den yapmasını istediğimiz değişikler şunlardır:

*Öğretmenliğe atanma şartlarını taşıyan isteyen her öğretmen bu sınava girebilmelidir.

*Tüm başvurular yazılı sınava tabi tutulmalı, 70 ve üzerinde puan alanlar mülakat sınavına davet edilmelidir. KPSS şartı kaldırılmalıdır.

*Mülakat sınavı elektronik ortamda kayıt edilmelidir.

*Uzmanlığa alınacak olanların en az %50’si, öğretmenlik formasyonu kazanmış olanlar arasından seçilmelidir.

Yukarıdaki taleplerimizin yerine getirilmemesi halinde öğretmenlik mesleğini yok sayan söz konusu yönetmelikle ilgili olarak dava açılacaktır. Ömer Dinçer’i aklıselim davranmaya ve Milli Eğitim Bakanı olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz.

 

Yönetmelik İçin Tıklayınız

NOT:GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK MEB İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRÜ HİKMET ÇOLAK’LA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPARAK, YÖNETMELİĞİN, İSTEYEN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİN SINAVA GİRMESİ ŞEKLİNDE DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİNİ AKSİ TAKDİRDE HUKUKİ PROBLEMLER YAŞANACAĞINI BELİRTTİ.

Son Haberler

AKADEMİK ZAM PAS GEÇİLMESİN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, ekonomik koşullarından dolayı, başarılı öğrencilerin akademisyenliği değil, geliri daha yüksek olan meslekleri tercih ettiğini kaydederek, bu durumun Türk akademisinin geleceği açısından önemli bir zafiyet doğuracağını söyledi.

SINAVSIZ ATAMAYA DANIŞTAY’DAN İPTAL KARARI

Türk Eğitim Sen olarak ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda aranan sınav şartının...

KAMU ÇALIŞANLARINI SENDİKAL ESARETTEN KURTARACAĞIZ!

Türk Eğitim-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Eğitim ve İstişare Toplantısı, 31 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

OCAK AYINDA YAPILACAK ZAMMA EK YAPILMALI, ÜZERİNE REFAH PAYI EKLENMELİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.