MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMENLERE DE ARTIRIMLI EK DERS ÜCRETİ ÖDENMELİDİR

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan müdür, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarına toplu sözleşme hükümlerine göre artırımlı ek ders ücreti ödenmektedir. Müdür yetkili öğretmenler ise bu düzenlemenin dışında tutulmuş olup müdür yetkili öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ödenmemektedir.

Müdür yetkili öğretmenlere madde kapsamında yer verilmemesi Anayasamızın eşitlik ilkesine ve hakkaniyete aykırıdır. Müdür yetkili öğretmenler de diğer okul yöneticileri gibi kendi okullarında yönetim işleri kapsamında yapılması gereken tüm iş ve işlemleri yerine getirmektedir. Müdür yetkili öğretmenler yöneticilik görevinin yanında diğer okul yöneticileri haftada en fazla 6 saat derse girerken haftada 30 saat ders okutmak gibi ağır bir görevi de yerine getirmektedir. Çalışma barışı, eşitlik ilkesi ve hakkaniyete göre de müdür yetkili öğretmenlere de artırımlı ek ders ücretinin verilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan müdür yetkili öğretmenlere de artırımlı ek ders ücretinin ödenmesi, artırımlı ek ders ücreti ödenmesi için mevzuatta gerekli düzenlenmelerin yapılmasını talep ettik.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Son Haberler

PROJE OKULLARINDA KEYFİLİK SONA ERDİRİLMELİDİR!

Genel Başkan Yardımcımız İrfan Kılınçer, 11-14 Mayıs 2026 tarihlerinde Sinop’ta bir dizi istişare ve...

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERLE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...