Arama Yapın

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVINDA ÇAN EĞRİSİ UYGULANSIN

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı merkez, taşra teşkilatı şef ve memur kadrolarına yapılacak atamalar için  09.12.2018 Pazar günü yapılan görevde yükselme yazılı sınavının çan eğrisi puan sistemiyle değerlendirilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.

Yazılı sınavda adaylara sorulan soruların oldukça zor olduğuna ilişkin sendikamıza birçok şikayet  ulaşmıştır. Yönetmelik ve kılavuz hükümleri doğrultusunda görevde yükselme sınavında başarılı sayılmak için yazılı sınavdan 100 puan üzerinden en az 60 puan alma şartı yer almaktadır. Her ne kadar baraj puanı 60 olarak belirlenmişse de soruların zorluğu göz önüne alındığında sınava katılan birçok adayın baraj altında kalarak başarısız sayılması ve başarılı aday sayısının ilan edilen kadro sayısından az olması  ihtimali söz konusu olacaktır.   

Bu sebeplerle; sınavın değerlendirilmesinde baraj uygulaması yerine sınava katılanların başarı ortalamasına göre  çan eğrisi sisteminin uygulanması mağduriyetin engellemesi için   hakkaniyet gereği olacaktır.  

İlgili yazımız için tıklayınız

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVINDA BARAJ DÜŞÜRÜLSÜN VE ÇAN EĞRİSİ UYGULANSIN   (14.12.2015)

 

 

 

Son Haberler

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ DE TARTIŞILACAK!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Türk Eğitim Sen’in üniversitelere yönelik taleplerinden bazılarını gündeme getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME MASASININ İTİBARI KORUNSUN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 15.07.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Geylan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.