BAŞBAKAN MİLLETE UMUT VERMELİDİR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Kanal B’de yayınlanan Habercinin Saati programında eğitimin sorunlarına değindi. Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN’ın, “her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok” sözüne tepki gösteren KONCUK, şöyle konuştu: “Başbakan’ın bu sözünü düzeltmesi lazım. Çünkü devlet adamları millete güven telkin etmelidir. Gerçekler tabi ki söylenecek. Ancak devlet adamlarının zorluklara rağmen milletin yanında olacaklarını, işsizliği mutlaka çözeceklerini ifade etmeleri gerekir. Başbakan işsizliğin küresel ekonomik kriz nedeniyle yüzde 13’e ulaştığını söylüyor. Ancak genç işsizlik oranının yüzde 26’ya kadar yükseldiğini biliyoruz. Bakınız bugün Türkiye’de 250 bin öğretmen adayı görev bekliyor. Kısacası bu millet çok kötü günler yaşıyor. İnsanlarımız umutsuz kalmak üzere. Bu nedenle Başbakan sözünü mutlaka düzeltmelidir.”

Video için Tıklayınız 

Son Haberler

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA BÖLGE İDAREDEN YD KARARI

Eşi zorunlu atamaya tabi personel olarak görev yapmakta olan sendikamız üyesinin norm kadro fazlası...

İLKSAN’DAN ŞEHİT EĞİTİCİMLERE VEFA

İLKSAN Genel Müdürlüğü, 09.12.2025 tarihinde Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde şehit öğretmenlerimiz için oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi töreni düzenledi.

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir.