ARTIRIMLI EK DERSLERLE İLGİLİ KARAR KESİNLEŞTİ

Okul müdürü olarak görev yapmakta olan sendikamız üyesinin, yüksek lisansını yapmış olması nedeni ile hak ettiği ek ders ücretlerinin artırımlı olarak ödenmesi talebiyle yapmış olduğu başvurunun reddine ilişkin işleminin iptali ile yoksun kaldığı mali hakların yasal faizi ile birlikte tahsiline karar verilmesi talebiyle açtığımıza davada;

Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin 2024/975 E., 2024/1687 K. sayılı ve 31.10.2024 tarihli kararında; “…yaptığı işin gereği ders görevi olmayan, bir başka deyişle fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, okul müdürlüğü görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans/doktora yapmış olan okul müdürlerine de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmakla, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.” denilerek dava konusu işlemin iptaline ve yoksun kalınan parasal hakların ödenmesine karar verilmiştir.

Karara karşı davalı idare tarafından istinaf kanun yoluna başvurulmuş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dairesi’nin 2024/5259 E., 2025/346 K. sayılı ve 22.01.2025 tarihli kararı ile istinaf başvurusuna konu idare mahkeme kararının usul ve hukuka uygun olduğu belirtilerek,  istinaf başvurusunun reddine, kesin olmak üzere karar verilmiştir.

İlgili İdare Mahkemesi Kararı İçin Tıklayınız

İlgili Bölge İdare Mahkemesi Kararı İçin Tıklayınız

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.