Ana SayfaHABERLERMevzuat4/B'Lİ SÖZLEŞMELİLERE YİNE BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ, HUKUK MÜCADELESİ YAPIYORUZ.

4/B’Lİ SÖZLEŞMELİLERE YİNE BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ, HUKUK MÜCADELESİ YAPIYORUZ.

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına karşı olan Türk Eğitim Sen, sözleşmeli personelin çalışma şartlarının daha da kötüleştirilmesine fırsat vermeyecektir. Çünkü sözleşmeli personel uygulamasını SÖZLEŞMELİ KÖLELİK olarak görmekteyiz ve MEB’e alınan personelin sözleşmeli değil KADROLU olması gerektiğine inanıyoruz.

AKP iktidarının çalışma hayatımıza hediyesi olan sözleşmeli personel uygulamasına  her fırsatta karşı çıkacağız. Ancak, bu uygulamayı bizlere hediye edenleri de asla unutmamalıyız. Kazanılmış haklarımızı elimizden almaya yönelik bu uygulamalara sessiz kalmamalıyız.
Bilhassa, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen atamasını asal atama şekline getirme gayretlerine çok dikkat etmeliyiz. Önümüzdeki günlerde 10 bin kadrolu, 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak olması her vatandaşımızı ilgilendirmelidir. Netice itibariyle bu atanacak gençler bizim çocuklarımız ve onlar bu sözleşmeli kölelik garabetini hiç de hak etmiyor. AKP İktidarının genç nesillere, bizim çocuklarımıza layık gördüğü bu insanlık dışı sistemi Türk Halkı kabul etmemelidir. Binbir zorlukla üniversiteleri kazanan, bin bir meşakkatle, ekonomik zorluklar içerisinde mezun olan çocuklarımıza hiç kimsenin böyle bir son hazırlamaya hakkı yoktur.
Türk Eğitim Sen olarak bu hilkat garibesi anlayışı her platformda dile getireceğiz. Tüm eğitim çalışanlarının ve halkımızın bu konuda destek ve yardımlarını bekliyoruz.
AKP İktidarına sesleniyoruz; varsa, samimiyetinizi gösterin, bırakınız 4/B ile ilgili yeni düzenlemeler yapmayı, hepsini kadrolu memurlar gibi değerlendirin ve kararnamelerini derhal değiştirin. Yoksa, geleceğine umutla bakamayan bu gençlerin ahıyla yok olacaksınız.
(pdf dosyasıdır, açmak için acrobatreader gerekir)

Son Haberler

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.