Ana SayfaHABERLERMevzuat4/B’LİLERE DE İL EMRİNE ATAMA HAKKI VERİLMELİDİR!

4/B’LİLERE DE İL EMRİNE ATAMA HAKKI VERİLMELİDİR!

Eş durumu özrü sebebi yer değişikliği isteğinde bulunarak muhtelif sebepler ile ataması yapılmayan kadrolu öğretmenlere il emrine atanma hakkı verilmiştir. Bu güzel bir gelişme olmasına karşın yine eksik ve mağdur edici bir düzenlemedir. Çünkü yine sözleşmeli öğretmenler bu haktan mahrum bırakılmıştır. Bu durum sözleşmeli öğretmenlere yapılan çok büyük bir haksızlıktır. Yıllardır tüm özlük haklarını hukuki mücadeleler ile alan sözleşmeli öğretmenlere hiçbir zaman hak ettikleri muamele yapılmamıştır. Ülke genelinde büyük tepkilere yol açan bu eksik düzenleme sebebi ile bir çok eylem yapılmış ancak bakanlık bu duruma kayıtsız kalmıştır. Konu ile ilgili bakanlığa yazı yazılmış ve halen herhangi bir cevap da verilmemiş bu konuda bir düzenleme yapılmamıştır. Buradan bir kez daha Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU ‘ya sesleniyoruz…. Kadrolu sözleşmeli ayrımına artık bir son verilmeli, kadrolu öğretmenlere verilen il emrine atanma hakkı sözleşmeli öğretmenlere de verilmelidir. Konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

.

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi