YÖNETİCİ AHLAKI

MEB 3 Nisan’da Antalya’da Eğitim ve Ahlak Kongresi düzenliyor.

Böyle bir çalışmaya kesinlikle ihtiyaç vardı!

Kongre başlıklarından birisi de “Yönetici Ahlakı” olacak.

Merak ediyorum; bu başlık altında hangi hususlar masaya yatırılacak acaba?

Mesela;

-Yönetici atamalarının bir sendika/cemiyet/vakıf mensubiyeti üzerinden değil de liyakat esaslı yapılmasının ahlaki değeri vurgulanacak mı?

-Liyakat sahibi olsalar bile “Mahalle” dışından olanlara türlü bahaneler sunulurken, sıra mahallenin müdavimlerine geldiğinde mevzuat hükümlerinin katlediliyor olmasının ahlaki değerlendirmesi yapılacak mı?

-Kimi “Mahalle” mensuplarının analarından yönetici doğduklarına ve oturacak yerlerinin asla boşlukta bırakılmamasına dair inancın sapkın bir anlayış olduğu bildirilecek mi?

-Makamların, makam sahiplerine devletin bir emaneti olduğu, emanete sahip çıkamayanların erdemlice davranmaları ve istifa etmeleri gerektiği tavsiye edilecek mi?

-Yöneticilerin sadakat gösterecekleri tek yerin devlet olduğu, dışarıdan yapılara biat edenlerin devletin memuru olamayacağı ve devlete ihanet etmiş olacağı ifade edilecek mi?

-Dışarıdan yapıların kamuyu yönetme arzu ve girişimlerinin bir hadsizlik olduğu, bu hadsizliğe müsaade edenlerin de hadsizler kadar mesuliyet sahibi oldukları görülecek mi?

-Kurumlarımızı işgal etmiş olan paralel yönetimlere karşı hala müsamaha gösteriliyor olmasının, ülkemizin 2023 hedeflerini sabote ettiğine ve bunun ahlaki sorumluluğuna dikkat çekilecek mi?

-“Mahallemizden olsun da çamurdan olsun” yaklaşımının, kurumlarımızı çürüttüğü ve bu çürümüşlüğün müsebbiplerinin tarihin ve milletin vicdanında mahkûm edileceği vurgulanacak mı?

Heyecan ve merakla takip edeceğiz…

 

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN BİR HUKUKİ SONUÇ DAHA: RE’SEN ATANAN ÜYEMİZİN İŞLEMİ İPTAL EDİLDİ!

Türk Eğitim-Sen olarak, üyelerimizin haklarını her platformda savunmaya ve aile bütünlüğünü korumak adına mücadele...

REKTÖRLÜĞÜN USULSÜZ UYGULAMASINA İSTİNAFTAN İPTAL KARARI

Genel Merkez adına, Sakarya Üniversitesi'nde 12.05.2023 tarihinde üniversitenin kayıt birimine üst yazı ile 100...

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN, ÜYESİ ÖĞRETMENİN ARTIRIMLI HİZMET PUANINA İLİŞKİN HUKUK ZAFERİ

Türk Eğitim-Sen olarak, üyelerimizin özlük haklarını koruma ve uğradıkları haksızlıkları giderme konusundaki kararlı hukuki...

KIDEM AYLIĞINDAKİ 25 YIL SINIRINI YARGIYA TAŞIDIK!

Kıdem aylığı hesabında uygulanan 25 yıllık kıdem üst sınırının kaldırılması ve emekli maaşının gerçek...