ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİNİN NAKİL SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Bilindiği gibi 2022-2023 yılları 6. Dönem Toplu Sözleşme ve 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinde, idari personelin yükseköğretim kurumları arasında yer değişikliği talebinde bulunabilmeleri için çalışma yapılacağı belirtilmiştir.

Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Personel Daire Başkanlığının tüm devlet üniversitelerine gönderilen 26.02.2024 tarih ve 12461 sayılı, “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” konulu yazısında, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin, tercihlerinin “İnsan Gücü Planlama Sistemine” girilmesi istenmiştir.

Ancak;

2022-2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ve 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinde, idari personelin yükseköğretim kurumları arasında yer değişikliği talebinde bulunabilmeleri için çalışma yapılacağı hüküm altına alınmasına karşılık şu ana kadar herhangi bir ilerleme sağlanamamıştır.

Bunun yanı sıra; tüm devlet üniversitelerine gönderilen “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” konulu, 26.02.2024 tarih ve 12461 sayılı yazınız doğrultusunda, üniversiteler tarafından idari personelden tercihleri alınmasına rağmen, bu tercihler doğrultusunda yer değişikliği işlemleri hala başlatılmamıştır. Bu sebeple, yaşanan mağduriyetler her geçen gün artarak devam etmektedir.

Öte yandan, 17.05.2024 tarih ve 32549 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Tasarruf Tedbirleri” konulu ve 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin “Personel Servisi Hizmetine İlişkin Giderler” başlıklı kısmında yer alan; “Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç; kamu kurum ve kuruluşlarınca toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılacak, hizmet alımı suretiyle sağlanan personel servisi hizmeti ise sözleşme süresinin bitimine kadar devam edebilecektir.” hükmüne istinaden, büyükşehirlerde bulunan Devlet üniversitelerinde personel servisi hizmeti sonlandırılmıştır. Bu durum, mağduriyetlerin daha da artmasına sebebiyet vermektedir.

Bu bağlamda,  Türk Eğitim-Sen olarak,  ülke genelinde yükseköğretim kurumlarında çalışan idari personelin diğer yükseköğretim kurumlarına yer değişikliği yapabilmeleri için gerekli çalışmaların ivedilikle başlatılması ve özellikle büyükşehirlerde birden fazla devlet üniversitesinin bulunduğu da göz önüne alınarak bu üniversiteler arasında yer değişikliği yapılabilmesi için gerekli kolaylıkların sağlanması hususunda Yükseköğretim Kurulu’na yazılı başvuruda bulunduk.

İlgili Yazımız İçin Tıklayınız

Son Haberler

ANAYASAMIZDAKİ ORTAK KIYMETLERİMİZE HİÇ KİMSE EL UZATAMAZ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 10.10.2024 tarihinde Isparta Şubesi’nin teşkilat yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Isparta şube yönetim kurulu üyeleri, şube kadın komisyonları, ilçe, üniversite ve merkez işyeri temsilcileri ile üyelerimiz katıldı.

“FİKRİMDEKİ TÜRK ASRI VE TÜRK BİRLİĞİ” MAKALE YARIŞMASI SONUÇLANDI

Türk milliyetçiliğinin ve Türk birliğinin fikir babalarından birisi olarak büyük hizmetleri olan Ziya Gökalp’in vefatının 100. yılı nedeniyle Türk Eğitim Sen olarak düzenlediğimiz “Fikrimdeki Türk Asrı Ve Türk Birliği” makale yarışması sonuçlandı.

GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ, SERVİS HİZMETİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kaldırılması ve bu kararın Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile iptal edilmesini değerlendirerek, "Girişimlerimiz sonuç verdi, haklı gerekçelerimiz karşılık buldu" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI PAPATYA FALINA MI DÖNDÜ?

Genel Başkan Yardımcılarımız Selahattin Dolgun, Orhan Kütük ve Erhan Bayram, 09-10.10.2024 tarihlerinde İstanbul’da okul/kurum ziyaretleri yaptı, istişare toplantıları gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcılarımız ayrıca Kocaeli 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Şenol Pekgöz’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.