KAYSERİ 2 NOLU ŞUBE ÇARPITILAN HABERİ AÇIKLADI

Bizler diktatörlüğün her türlüsüne karşıyız. Adolf Hitler, insanlığa acıdan başka bir şey vermemiştir. Ancak, biz yaptığımız eylem ve açıklamada, dikatatörlük yapan, katliam yapan sadece Hitler değildir, bugün de Hitler’i aratmayacak katliamlara sebep olanlar bulunmaktadır, demek istedik.
Bugün Irak’ta bir  milyondan fazla insanın ölümüne sebep olanların, Gazze’de çoluk çocuk demeden katliam yapanların, Hitler’den farkı nedir? Hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun ölen, öldürülen insandır. Bunu yapanlar da Hitler gibi diktatör kafalı, insanlık düşmanı anlayış sahipleridir. Dolayısıyla açıklamamda, sadece Hitler’i kötü tanıtan filmler yapılmasını bunun karşılığında ise günümüzdeki insanlık düşmanlarının itibar görüyor olması dile getirilmiştir. Durumu hicvetmek için Hitler’in ruhuna helva dağıtılarak; kamuoyunun dikkati, günümüzde katliam yapan, insanlık düşmanı bir takım insanlara, özellikle de ABD ve İsrail’e çekilmek istenmiştir.
Hitler gibi bir katili elbette sevmiyoruz ama “benim diktatörüm iyidir” mantığıyla katliamlara seyirci kalınmasını da kınıyoruz. Katliam, kime karşı yapılırsa yapılsın karşıyız. Yahudi toplumuna karşı yapılsa da aynı tepkiyi veririz. Öldürülen, yaşama hakkı gasp edilen insanlıktır, isyanımız buna seyirci kalanlaradır, isyanımız modern dikatatörleredir.
Üzülerek ifade ediyorum ki, bazı basın mensupları bu niyetimizi çok iyi anlamalarına rağmen, olayı çarpıtmış ve bizi Hitler’i öven, Hitler’den yana bir kişi olarak kamuyuna takdim etmiştir. Bu tavır ahlaki değildir. Açıklamamızı kamuoyuna yalan yanlış açıklayan bu insanlar, iyi niyetli bir çalışmayı baltalayarak gazetecilik etiği açısından da doğru davranmamıştır.
Kamuyuna saygıyla duyurulur.
Ali İhsan ÖZTÜRKKayseri 2 Nolu Şube Başkanı

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.