Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıBÜLENT ARINÇ, TÜRK MİLLETİ’NİN VEKİLİ OLDUĞUNU UNUTMASIN!

BÜLENT ARINÇ, TÜRK MİLLETİ’NİN VEKİLİ OLDUĞUNU UNUTMASIN!

Genel Başkan İsmail KONCUK’un, AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın açıklamalarıyla ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.
BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ İSTİKLAL MARŞIMIZI HER PLATFORMDA GÖĞSÜMÜZ KABARARAK OKUYORUZ.
Bugüne kadar ilginç çıkışlarıyla kamuoyunun zaman zaman tepkisini çeken TBMM eski Başkanı ve AKP Milletvekili Bülent Arınç’ın bu seferki hedefi İstiklal Marşı olmuştur. Arınç’ın özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirmesi; resmi bayramlar, resmi törenler ve milli maçların dışında özel toplantılar ve törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasına gerek olmadığını söylemesi eğitim camiasında büyük tepkiyle karşılanmıştır.
Bilindiği gibi Türk Milleti esaret zincirlerinden kurtulacağı, yeniden şaha kalkacağı günleri beklerken; Ulu Önder Atatürk komutasındaki hürriyet aşıkları, bağımsız Türk vatanına yeniden sahip olmak için toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirdi.
Emperyalizme karşı omuz omuza savaşıldığı bir dönemde büyük hürriyet şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli ve manevi değerlerin ortak sesle yükseldiği, Türk Milleti’nin bağımsızlık aşkıyla nasıl yanıp tutuştuğunun anlatıldığı, her mısrasında vatan ve millet sevdasının işlendiği muhteşem bir eserdir.
Özgürlük ve bağımsızlığın ne kadar kutsal bedellerle korunabildiğinin en somut belgeseli olan İstiklal Marşımızın, özel toplantılarda ve lig maçlarından okunmasından rahatsızlık duyulması, bunun 12 Eylül’den kalma bir alışkanlık olduğunun söylenmesi oldukça manidardır.
Öncelikle özel toplantılarda ve törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması 12 Eylül’den kalma bir alışkanlık değil, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar süregelen bir gelenektir. Bunu 12 Eylül’le bağdaştırmak büyük bir yanılgıdır.
Ayrıca özel toplantılarda, törenlerde İstiklal Marşı’nın okunması,  Arınç’ın iddia ettiği gibi “okunmazsa birileri acaba ne der” diye korkup, yapmak zorunda hissettiğimiz bir değerimiz değildir. Bizler İstiklal Marşı’nı her platformda göğsümüz kabara kabara, gururla okuyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Ne yazık ki Bülent Arınç’ın açıklaması İstiklal Marşımızın kabulünün 88’inci yıldönümüne de gölge düşürmüş ve Mehmet Akif Ersoy’un kemiklerini sızlatmıştır. Herkesin bilmesi gerekir ki; İstiklal Marşımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir simgesidir ve vazgeçilmezlerimizden biridir.
TBMM Başkanlığı yapmış birinin böylesine provokatif ve hassasiyetlerden uzak bir açıklama yapmasını Türk Eğitim-Sen olarak talihsizlik olarak görüyoruz. 
Bu ülkenin Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında hareket eden, milli ve manevi değerlerine bağlı çağdaş eğitimcileri olarak, seçilerek gelmiş bir vekilin böylesine hassas bir konuda bu denli özensiz ve tartışmaya açık bir söylemde bulunmasını kınıyoruz.
Bizler nefesimiz yettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Atatürk ilke ve inkılaplarına, bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza sahip çıkacağız.
Kamuouyuna saygıyla duyurulur.

 

Son Haberler

ALTI AY İÇİN VERİLEN ZAMMIN YARIDAN FAZLASI İKİ AYDA ERİDİ REFAH PAYI KAÇINILMAZ OLDU

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ağustos ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan...

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...