Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıBAKAN ÇELİK TARTIŞMA DEĞİL İŞİNİ YAPMALIDIR

BAKAN ÇELİK TARTIŞMA DEĞİL İŞİNİ YAPMALIDIR

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sendikamızın eğitim çalışanlarının 17 aydır ödenmeyen tedavi yollukları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Sendikalar sendikacılık yapsın, eğer siyaset yapacaklarsa iş değiştirsinler. Biz öğretmenimizin maaşını da ücretini de yolluğunu da ödüyoruz" dedi.

Ancak milli eğitim camiası çok iyi bilmektedir ki, eğitim çalışanları 2008 yılına ait tedavi yolluklarını hala alamamıştır. Bu gerçeği Bakan Hüseyin Çelik hariç herkes bilmektedir. Kendi çalışanlarının yıllardır yaşadığı tedavi yolluğu mağduriyetinden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in habersiz olması üzücü ve düşündürücüdür.

Bakan Çelik, özellikle son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili çıkan tüm olumsuz haberleri yalanlama alışkanlığı edinmiştir. Seçim çalışmaları için il il gezen ve kendisini seçim atmosferine fazla kaptıran Bakan Çelik’in, gerçekleri görmezden gelmesi, hatta inkâr etmesi, konuyu siyasi bir mecraya taşıması eğitimcilerde hayal kırıklığı yaratmıştır.

Bakan Çelik açıklamasında sendikamızın siyaset yaptığını ima etmiştir. Oysa ki eğitim çalışanlarının tedavi yolluklarının ödenmemesi tamamen eğitimle alakalı bir konudur, bunun siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Üstelik Bakan, sendikaların misyonunun üyelerinin hak ve menfaatini korumak olduğunu unutmuş gibi görünmektedir. Dolayısıyla bizler işimizi ama sadece işimizi yapıyoruz. Bakan Çelik gibi siyaset yapmıyoruz. Ortada ne bir yanlış ne de kirli bir bilgi akışı vardır. Kurum İdari Kurulu’nda karar alınmasına, konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen yüzlerce eğitim çalışanı tedavi yolluğunu alamamıştır.

Şimdi sizlere sendikamızın Mersin’de tespit ettiği tedavi yolluğu alamayan Milli Eğitim Bakanlığı personelinden bazılarının isimlerini veriyoruz: Mehmet Özkan Yücel, İsmail Arslan, Yaşar Naz, Mehmet Gübür, Mahmut Sevgili, Funda Hülya Karabacak, Bahattin Karakuş, İlker Sezgin, Yunus Tufan Güngör, Mehmet Akif Toprak, İsa Kından, Ender Turhan, Cengiz Topaloğlu, Sefa Saygılı, Ahmet Fındık, Fatma Dadaşoğlu, Veli Kılıç, Sevil Akman, Sedat Kılıç, Rüveyda Gedik Barut, Serap Saygın, Mehmet Emli, İhsan Aykanat, Ali Yıldız, İbrahim Halil Öncel, Ferudun İpekçi, Sevim Oğuz, Osman Nuri Güneş, Mesuriye Balyemez. Üstelik bu isimlerden İsmail Arslan ve Serap Saygın kanser hastasıdır ve tedavi için sık sık Ankara’ya gidip, gelmektedir. Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özkan Yücel de kalp krizi geçirmiştir ve tam 13 aydır tedavi yolluğunu alamamıştır. Bakan Çelik’in istemesi durumunda bu kişilerin kimlik numaraları kendisine verilecektir.

Bu isimler tedavi yolluğu alamayan eğitim çalışanlarından sadece birkaçıdır. Görünen o ki, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, kendi personelinin yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelerek, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Ancak görünen köy kılavuz istemez. Tedavi için konaklama ve yol masraflarını cebinden karşılayan ve tedavi yolluğunu alamayan eğitim çalışanları, mağdur olmaktadır. Umuyoruz ki Bakan Çelik, seçimlerin ardından asli görevine döner ve tedavi yolluklarını hala alamamış eğitim çalışanlarının sorununu bir an önce çözer.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Son Haberler

ALTI AY İÇİN VERİLEN ZAMMIN YARIDAN FAZLASI İKİ AYDA ERİDİ REFAH PAYI KAÇINILMAZ OLDU

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ağustos ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan...

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...