SAYIN NİMET ÇUBUKÇU 76. MADDE İLE İLGİLİ YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPMALIDIR

76 INCI Madde kapsamında yapılan atamaların hukuksuz olduğu yargı kararlarıyla tescillendi. Bilindiği gibi, MEB bir açıklama yaparak 76 ıncı Madde doğrultusunda yapılan yönetici atamalarını savunmuştu.
Atamaların kanuna uygun olduğunu savunan MEB, Mersin İdare Mahkemesinin 2 kararı, Kırıkkkale İdare Mahkemesinin 1 kararı ile yapılan atamaların teker teker iptal edildiğini görmek zorundadır.
Hukuk devletinde, ortaya konulan idari işlemlerin hukuka uygun olup olmadığına bağımsız yargı karar verir. 76 ıncı Madde dayanak gösterilerek yapılan üç atamanın, Mersin ve Kırıkkale İdare Mahkemeleri tarafından yürütmesinin durdurulması, atamaların hukuksuz olduğunu günyüzüne çıkarmıştır.
Bu kararlar sonucunda MEB yeni bir değerlendirme yapmak zorundadır. Çünkü açılan diğer davalarda da aynı kararların verileceği açıktır. Şu anda sendikalar tarafından tüm atamalara yönelik teker teker davalar açılmaktadır. Bu davaların sonuçlanmasını beklemek ve yeni mağdurlar yaratmamak için Milli Eğitim Bakanlığı 76 ıncı Madde ile yapılan bütün atamaları iptal etmelidir. Bu konuda bir iantlaşma içerisine girmek Milli Eğitim Bakanlığı gibi ciddi bir kurumu yeniden tartışmaya açar.
Kendisi de bir hukukçu olan Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun bu konuda yargı kararlarına uygun yeni bir değerlendirme yapma zamanı gelmiştir. Sayın Bakanın göstereceği tavır, hem Milli Eğitim Bakanlığına hem de kendisine karşı yeni ve güçlü bir güvenin oluşmasını sağlayacaktır. Bu şekilde eski Bakan Hüseyin ÇELİK’in oluşturduğu güvensizlik ortamını değiştirmek mümkün olacaktır
Milli Eğitim Bakanlığının, mahkeme kararlarına rağmen aynı tutumu sürdürmesi, 76 ıncı Madde kapsamında yapılan iş ve işlemlerin uzun süre tartışılmasının ve MEB’in bu konuda yara almasının önünü açacaktır. Ancak, MEB’in bu konudaki tavrı ne olursa olsun, açılan ve açılacak davalar sebebiyle bu atamalar önümüzdeki süreçte birer birer iptal edilecektir. Dolayısıyla, hukuksuzlukta ısrar etmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı açıktır.
Kamuoyunun da bildiği üzere Türk Eğitim Sen dava açan tüm üyelerinin mahkeme masraflarını karşılama sözü vermiştir. Ayrıca, bireysel davalar dışında, bütün atamaların iptal edilmesi için genel bir dava açma hazırlığı da son safhaya gelmiştir. Açılacak bu davadan sonuç alınabilmesi, ehliyet yönünden red edilmemesi için, illerimizden gelen dilekçeler dava dilekçesi ekinde mahkemeye sunulacaktır.

Son Haberler

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...