AÇILIM SAFSATASI

Kamuoyu günlerdir  adına Kürt açılımı denilen, içeriği belli olmayan haberlerle meşgul edilmektedir. 35 bin vatandaşımızın ölümüne, binlerce ocağın yok olmasına  sebep olan bebek katilleri, şimdi barış havarisi kesilerek raporlar hazırlama peşine düşmüş ve işin ilginç tarafı ülkemizdeki bir kısım sözde  aydın ve siyasetçiden de destek görmektedir.

İş öylesine ileri götürülmüştür ki, binlerce askerimizin, polisimizin, öğretmenimizin ve vatandaşımızın katillerinin af edilmesi, hatta iş sahibi yapılması tartışılır hale gelmiştir. Güney Doğu Anadolu’daki az gelişmişliği yenmek üzere tedbir alınmasını biz de isteriz, bu bölgede yaşayan Kürt kökenli masum vatandaşlarımızla PKK terörüne bulaşmış insanları asla aynı kefeye koymayız. Bu ayrı bir şeydir.

Bu “açılım “ kelimesi hangi anlama gelmektedir. Kürt , Türk ayırmadan binlerce ocağı söndürenleri affetmek, yüz binlerce üniversite mezunu, 250 bin öğretmen adayı bile işsiz umutsuz gezerken, teröristi iş güç sahibi yapmak dışında “açılım paketinde” neler olacaktır? Ana dilde eğitim hakkı da bu pakette bulunmakta mıdır? Öyle ya, bu terör örgütü ve taşeronlarının yıllardır talebi değil midir, ana dilde eğitim hakkı.

Kürtçe kurslar açılması, TRT 6 yayınları yetmemiştir. Şimdi sıra ana dilde eğitim hakkındadır. Peki, bu yetecek midir? Devamı nedir? “Yeter bu kadar hak” diyecekleri yer neresidir? Bu gidiş nereyedir?

Bin yıllık kardeşliği yok sayarak, “açılım” gibi sihirli bir kelimenin ardına düşerek, bölünmeyi hızlandırmaya çalışanlar ne adına bunu yapmakta, kimin adına hareket etmektedir? Yıllardır, bölücü terörün taşeronluğunu yapanların dile getirdiği parça parça konular artık bütünleşme noktasına getirilmiştir. “Demokratikleşme, yayın hakkı, ana dilde eğitim, andımız kaldırılsın, Ne mutlu Türküm diyene!” yazıları silinsin diye adım adım ilerleyenler, nihai hedefe doğru yürümekte ve maalesef bizden görünen bir çok aklı evvel tarafından da desteklenmektedir. Açılım kelimesinin sihrine kapılmış giden bir çok anlı şanlı köşe yazarı, siyasetçi Türkiye’yi nasıl bir uçuruma sürüklediklerini hala görmemektedir.

Eğitim öğretim kolunda yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen ve 155 bin üyesi, Anadolu’nun her bölgesinde olduğu gibi, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da her türlü problemin, geri kalmışlığın, işsizliğin, aşsızlığın, eğitimsizliğin, güvensizliğin bir an önce çözülmesinden  yanadır. Bu ülkeyi yönetenler ve ülkemizde gündem oluşturanlar PKK terör örgütünün muhatap alındığı anlayışını güçlendirecek ve PKK’ya itibar ve haklılık kazandıracak ifade ve yaklaşımlardan şiddetle kaçınmalıdır.

Yapılacak hatanın tarihi sorumluluğu, sorumluları boğacak, Aziz milletimiz  bu hatayı yapanları asla affetmeyecektir.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi