MEB’DEN EŞ DURUMU ATAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Hatırlanacağı üzere sendikamız tarafından uzun süredir “Eş durumu atamalarında il emri uygulamasının tekrar getirilmesi” mücadelesi sürdürülmekteydi. Konuyla ilgili olarak bugüne kadar defalarca girişimde bulunmuştuk. En son olarak Genel Başkanımız İsmail Koncuk Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile telefonla görüşmüş ve bu görüşmede Yalçın tarafından konu hakkında düzenleme yapılacağı bildirilmişti. İşte bugün Bakanlıktan yapılan açıklama Genel Müdür Yalçın’ı doğrulamış ve kadrolu öğretmenlerin bundan sonra eş durumu mağduriyeti yaşamayacağı yeni bir süreci başlatmıştır. Eğitim çalışanlarının sesine duyarsız kalmayan Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor; eş durumu atamalarında SÖZLEŞMELİ öğretmenlerimizin de mağduriyetlerinin giderileceği yeni düzenlemelerin biran önce yapmalarını diliyoruz.
İşte MEB’in açıklaması:
Millî Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu’nun, aile bütünlüğünü korumak konusunda gösterdiği hassasiyet ve bu yöndeki talimatı doğrultusunda öğretmenlerimizin eş durumuna bağlı tayin ve atamalardaki mağduriyetleri giderilmiştir.
Bu amaçla, kadrolu öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurularında şu işlemler takip edilecektir :
a) Öğretmenin, alanında yeterli kurum olması halinde elektronik başvuru formundaki 25 tercihini doldurması,
b) Alanında yeterli kurum olmaması halinde açık bulunan kurumların tamamını ve 26. tercih olan "tercihlerime atanamadığım takdirde boş kalan kurumlara atanmak istiyorum" şıkkını işaretlemesi,
c) Öğretmenin yukarıdaki işlemler doğrultusunda atanamaması durumunda ise 27. tercih olarak "İl emrine atanmak istiyorum" seçeneğini işaretlemesi.
Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmelerinde ise boş pozisyonlara başvuru almak suretiyle puan üstünlüğüne göre yerleştirmeleri yapılabilecektir.
Tüm öğretmenlerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.