Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıKİM DOĞRU SÖYLÜYOR? MALİYE BAKANLIĞI MI, MİLLİ EĞİTİM BAKANI MI?

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR? MALİYE BAKANLIĞI MI, MİLLİ EĞİTİM BAKANI MI?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’un, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.

Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirmedi. Bakan ÇUBUKÇU, her fırsatta topu Maliye Bakanlığı’na atarak, sözleşmelilerin kadroya alınmasına yönelik Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Hatta Bakan son olarak bir televizyon programında, yaklaşık 70 bin sözleşmeli öğretmen olduğunu ve sözleşmelilerin kadroya alınması konusunda Maliye Bakanlığı ile çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, “Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

Sözleşmeli öğretmenler umutla kadroya alınacağı günü beklerken, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde Maliye Bakanlığı bürokratlarının verdiği bilgiler doğrultusunda Maliye Bakanına vekalet eden Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU ve MEB bürokratlarının aksine Maliye Bakanlığı’nda sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışma olmadığını açıkladı.

Maliye Bakanlığı’nın, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda çalışma yapmadığını açıklaması eğitim camiasında şok etkisi yarattı. Bu noktada; sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU mu doğru söylüyor, yoksa sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışma olmadığını belirten Maliye Bakanlığı mı? sorusu akıllara takıldı.

Şayet Maliye Bakanlığı’nın bu yönde bir çalışması yoksa, Bakan ÇUBUKÇU sözleşmeli öğretmenleri ve kamuoyunu fena halde aldatmış demektir. Bakanlık yapan, eğitim çalışanlarının liderliğine soyunan, eğitimi emanet ettiğimiz bir kişinin yalan söylediğini, öğretmenleri aylarca oyaladığını düşünmek bile istemiyoruz. Bu eğer doğruysa Milli Eğitim Bakanı ÇUBUKÇU bu görevde bir saniye bir durmamalı ve gereğini yaparak, istifa etmelidir.

Yalan söyleyen Milli Eğitim Bakanı ÇUBUKÇU değil de, Maliye Bakanlığı ise; o halde tüm eğitim çalışanları tek ses, tek yürek olmalı ve haykırmalıdır: “Maliye Bakanlığı hangi gerekçelerle sözleşmelileri kadroya almamaktadır? Maliye Bakanlığı, tek başına buna yetkili midir? Tüm Türkiye sözleşmeli personel çalıştırma uygulamasına isyan ederken, Maliye Bakanlığı hakka ve hukuka aykırı olan bir uygulamayı nasıl olur da sürdürebilir?

Eğitim çalışanları bugün kime, neye inanacağını şaşırmıştır. Maliye Bakanlığı’ndan gelen açıklamayla tüm hayalleri suya düşen, umutlarını yitiren sözleşmeli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’dan acil bir açıklama beklemektedir. Bakan ÇUBUKÇU ya bugüne dek sözleşmeli öğretmenleri oyaladığını açıklayıp, onlardan özür dileyerek, Bakanlık görevinden istifa etmelidir ya da Maliye Bakanlığı’nın yalan söylediğini açıklayarak, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Bilinmelidir ki, Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınma sözü yerine getirilmezse, tüm sözleşmeli öğretmenlerle birlikte el ele vererek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına dayanacak ve Bakan ÇUBUKÇU’dan hesap soracaktır.

Hiç kimse öğretmenlerin gözünün içine baka baka süslü yalanlar söyleyerek, onlarla alay edemez, öğretmenleri belirsiz bir geleceğe doğru sürükleyemez. Söz ağızdan bir kez çıkar. Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, eğitim çalışanlarının Bakanı olduğunu ispat etmeli ve sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için Maliye Bakanlığı’nı devreden çıkararak, Başbakan Tayyip ERDOĞAN ile görüşmelidir.  Şayet sözleşmeliye kadro gelmezse, verilen sözler tutulmazsa, öğretmenler de emin olun ki, yapılanları karşılıksız bırakmayacaktır.

 

Saygılarımızla.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi