Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıKOKUŞMUŞLUK HER ALANA HAKİM Mİ OLDU?

KOKUŞMUŞLUK HER ALANA HAKİM Mİ OLDU?

Çürümüşlük her alana hakim olmuş görünüyor. Sendikamızın KPSS de kopya iddialarını ciddi şekilde mercek altına alması, hırsızlığı gündemde tutmak için meşru her yolu denemesi, başarılı sonuçlar vermiş ve kopya iddialarını kapatma arzusu içinde olanlar köşeye sıkışmıştır.

 

Türk Eğitim Sen’in bu mücadelesi olmasaydı, bugün kopya iddiaları tamamen sümen altı edilecek ve muhtemelen, aynı ekipler önümüzdeki yıllarda da aynı pis tezgahı sergileyeceklerdi. Bu pis tezgahın ortaya çıkmasından endişe edenler, bazı internet sitelerinde sendikamıza yönelik hakaret içeren yorumlara da imza atmaktadırlar. Bu yorum sahipleri tek tek tespit edilerek haklarında gerekli yasal yollara başvurulacaktır. Kimsenin doğruları cesaretle dile getiren bir kuruma haksızca saldırma hakkı yoktur. Bu haksızlığa göz yummamız mümkün değildir. Bu hakaret sahipleri utanmasalar kopya olayını gerçekleştirenleri kahraman ilan edecek noktaya geldiler.

 

Hırsızlığın, namussuzluğun alkışlandığı, meşru hale getirilmeye çalışıldığı böyle bir devir hatırlayan beri gelsin. Toplumun bir kısmını etkileyen çürüme ve kokuşmuşluğun hangi boyutlara geldiğini ibretle seyrediyoruz. Bu iftira şebekesi, bu tavırlarını utanmadan sıkılmadan milyonlarca insanımızın gözleri önünde sergilemektedir. Hakkıyla yüksek puan alanları koruma gibi, önemli  bir gerekçenin arkasına sığınarak neredeyse hırsızlığı unutturmaya çalışan ve gözlerin başka şeylere çevrilmesini sağlamaya çalışan bu organize grup Türk Eğitim Sen’i doğru bildiği yoldan çevirebileceğini asla düşünmemelidir. Bu namussuzluğu yapanlar er veya geç ortaya çıkacaktır.

 

Türk Eğitim Sen bugüne kadar sınavın iptal edilmesi konusunu gündeme taşımamıştır. Böyle bir arzumuz olsa, gider yürütmeyi durdurma talebi ile dava açardık. Ancak, böyle bir dava açmadık çünkü, biz de, hakkıyla yüksek puan alanların mağdur olmasını istemedik. Yarın 30 bin öğretmenimizin ataması yapılacak, bu durumda 3 ihtimal akla gelmektedir.

 

1-Bu atamalarda kopya çeken binlerce kopyacı da atanacaktır. Bu kopyacıların puanı yüksek olduğu için daha merkezi illere atanacaktır. Bu durum hakkıyla puan alanların hak kaybına uğraması anlamına gelmektedir.

 

2-Bu kopya çekenlerin tespit edilmesi sonucunda sadece bunların atamaları iptal edilecektir. Böyle bir durumda, yüksek puanlı kopyacılardan boşalacak yerlere, daha düşük puanlı kişiler atanacaktır. Bu da hakkıyla yüksek puan alanların hak kaybına uğraması anlamına gelmektedir.

 

3-Türk Eğitim Sen dava açmamıştır ama şahsi dava açanlar bulunmaktadır. Kopya iddiaları hemen hemen kesinlik kazanmış durumdadır. Bu durumda yargının 2010 KPSS’nin iptali doğrultusunda karar vermesi mümkündür. Böyle bir durumun oluşması halinde 30 bin atamanın tamamının iptali söz konusu olacaktır. Bu iptal hakkıyla bu sınavı kazanmış olanların mağduriyeti anlamına gelecektir. Atamaları yapılmış kişilerin tamamı görevlerini bırakmak, maaş aldılarsa geri iade etmek zorunda kalacak ve yaşayacakları travma daha büyük olacaktır.

 

Bu şartlarda ne yapılmasına karar verecek olanlar yetkilileridir. Türk Eğitim Sen sadece bu ihtimalleri dile getirerek tedbir alınmasını istemektedir. Bütün bu sebeplerle herkesi daha aklı selim davranmaya davet ediyor ve hırsızlık yapmış olanların bir an önce ortaya çıkarılmasını ve önümüzdeki yıllarda aynı kumpasın tekrarlanmaması için tedbir alınmasını istiyoruz. Tek amacımız budur. Gelişecek tüm olumsuz olayların sorumluları, sorumluluk mevkiinde oturan tüm yetkililer olacaktır. Bizden söylemesi. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

Son Haberler

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.