Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıÖĞRETMEN SANDIKTA HESAP SORACAK

ÖĞRETMEN SANDIKTA HESAP SORACAK

            Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, sendikamızın 13 Haziran tarihinde öğretmenlerin ek ders sorunu ile ilgili yaptığı açıklamadır.

 ÖĞRETMEN SANDIKTA HESAP SORACAK

Türk Eğitim-Sen, yarın yapılacak olan genel seçimlerin ertesi günü olan 13 Haziran 2011 Pazartesi günü okullar tatil olacağı için eğitim çalışanlarının ek ders ücretlerini alamayacağını belirtmiş, bu nedenle de Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazarak, öğretmenlerin mağdur olmaması için Bakanlar Kurulu Kararının çıkarılmasını talep etmişti.

Hatta aynı sorun 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde de yaşanmıştı. Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı göndermiş, öğretmenlerin 30 Mart 2009 tarihinde görevli izinli sayılmasını istemiştik. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek sendikamızı arayarak, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararının çıkarılacağını söylemiş, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin seçimden sonra tatil olan gün için ödeneceği sözünü vermişti. Bunun ardından Bakanlar Kurulu Kararı 1 Nisan 2009 tarih ve 27187 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve öğretmenlerin 30 Mart tarihiyle ilgili ders ücreti sorunu çözülmüştü.

Öğretmenlerimizin 13 Haziran tarihinde de ek ders ücretlerini alabilmesi için Bakanlığa yaptığımız yazılı başvurunun yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelekle de görüşerek, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararının çıkarılmasını bir kez daha talep ettik. Bugün geldiğimiz noktada ise öğretmenlerin ek ders sorunu ile ilgili hala bir gelişme olmadığı görülmektedir. Sendikamızın yazılı başvurusuna bugüne kadar herhangi bir cevap gelmemiş, 13 Haziran tarihine ait ek ders ücretlerinin ödenmesi için Bakanlar Kurulu Kararı da çıkarılmamıştır.  

Ne yazık ki hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem de hükümet bu konuya duyarsız davranmaktadır. Oysa öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu seçimlerde sandık başkanı olarak görevli olacak ve seçimlerin yükünü üstlenecektir. Seçimlerin sayım ve dökümünün saatler aldığı, seçim torbalarının ilgili birimlere tesliminin sabaha kadar sürdüğü düşünüldüğünde, bu kadar sorumluluğu ve yükü olan öğretmenlerimizin ek derslerinin kesilmesi hakkaniyetle bağdaşmayacaktır.

 

13 Haziran tarihine ait ek ders ücretleri ödenmezse 700 bin öğretmen mağdur olacaktır. Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılmazsa, 13 Haziran tarihinde öğretmenlerin 40 ila 45 TL arasında ek ders ücreti kesilecek ve öğretmenlerimiz adeta cezalandırılacaktır. Hiç kimsenin canla başla çalışan öğretmenlerimize bunu yaşatmaya hakkı yoktur. Öğretmenler, her seçim öncesi yaşanan bu nahoş durumu görmezden gelenlerden, üç kuruşluk ek ders ücretine göz dikenlerden, kendilerini yok sayanlardan bunun hesabını soracaktır. Ülkeyi yönetenlerin bilmesi gerekir ki; 700 bin öğretmeni hiç hesaba katmayanlar, sandıkta da bunun sonuçlarına katlanır.

 

Şayet, öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılmazsa, Türk Eğitim-Sen olarak, konuyu yargıya taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Yetkili makamlardan en kısa sürede bir açıklama bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız, öğretmenlerimizin alın terinin karşılığını vermeyenlere karşı sessiz kalmayacağız.

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Son Haberler

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.