Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıÇİN ZULMÜNE SEYİRCİ KALINIYOR

ÇİN ZULMÜNE SEYİRCİ KALINIYOR

Doğu Türkistanlılar Derneği Çin baskısına ses çıkarılmamasını eleştirdi.

Türk Dayanışma Konseyi üyesi olan Doğu Türkistanlılar Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendiğil düzenlediği basın toplantısıyla Çin baskısını ve Gulca katliamını protesto etti.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında konuşan Efendigil öncelikle Gulca katliamının yıldönümünde bölgede yaşanan olayları anlattı.Efendigil, Çin devlet terörünün yaşandığı bölgede, Doğu Türkistanlı vatandaşlara yapılan zulmü dile getirdi.

 

Çin’de yaşanan bu soykırıma karşı bölge halkının yaşam savaşı verdiğini vurgulayan Efendigil, Doğu Türkistan’daki Türk izlerinin silinmeye çalışıldığını belirtti. “Dili bir dini bir kültürü bir olan soydaşlarının Çin hükümeti tarafından yok edilmesine seyirci kalınmasına üzülüyoruz. Filistin’e, Afrika’daki Müslümanlara sahip çıkmaya çalışan ve onların çektiği sıkıntıları dünya gündemine taşıyan hükümetimizin aynı ırktan ve aynı dinden olan Uygur soydaşlarına da sahip çıkmalarını talep ediyoruz” diyen Efendigil, bütün bu sıkıntılar yaşanırken, Türkiye’de Çin Kültür yılı ilan edilmesinin kanlarına dokunduğunu söyledi.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da yıllarca Doğu Türkistan halkının çin zulmünü çektiğini söyleyerek, bu duruma sesini çıkartmayan hükümeti eleştirdi. Dünya kamuoyundan kaçırılan bu gerçeklerin bölgedeki soydaşlarımızın soykırıma uğramasına neden olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Toplantıya Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir de katıldı.

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Okumak için tıklayınız

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.