ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONUNDAN TARİHİ KARAR

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anayasa da “Memura Siyaset hakkı verilmesini” ittifakla kabul etti.

Komisyon yaptığı görüşmeler neticesinde Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır mücadelesini verdiği “memurlara siyaset hakkı” konusunda tarihi bir adım attı.

Anayasa uzlaşma komisyonu tüm siyasi partilerin ittifakıyla aldığı kararla kamu çalışanlarına siyaset yolunu açtı.

Uzlaşma komisyonunda ittifakla alınan karara göre, artık memurlarda görevlerinden istifa etmeden siyaset yapabilme hakkına sahip olabilecekler.

Tüm partilerin uzlaşısıyla alınan karar yeni anayasanın onaylanmasıyla birlikte yürürlüğe girecek.

Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır savunduğu ve her platformda dile getirdiği memura siyaset hakkı verilmesi talebi daha önce de tarafımızdan Anayasa uzlaşma komisyonuna teklif edilmiş ancak, sadece Milliyetçi Hareket Partisi bu hakkı savunurken AKP ve CHP ise karşı çıkmıştı.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunun aldığı bu tarihi kararın tüm kamu çalışanlarına ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, her platformda çalışanların sesi ve nefesi olan Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır aradığı bir hakkın daha kamu çalışanlarına kazandırılmasından büyük kıvanç duyuyoruz.

Son Haberler

PROJE OKULLARINDA KEYFİLİK SONA ERDİRİLMELİDİR!

Genel Başkan Yardımcımız İrfan Kılınçer, 11-14 Mayıs 2026 tarihlerinde Sinop’ta bir dizi istişare ve...

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERLE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...