HASSAS BÖLGELERDE OKULLAR ve DEVLET DAİRELERİ TATİL EDİLMELİDİR

Birçok bölgede, IŞİD Terör Örgütü bahanesiyle, şehirler yangın yerine döndürülmüştür. PKK Terör Örgütü hedef gözetmeden insanlara saldırmakta, Kobani için eylemi yapmayı adeta bir hak olarak görmektedir.

Bu kargaşada okullar hedef haline getirilmiş, birçok okul kundaklanmıştır. Okulların açık olması halinde birçok can kaybının yaşanması, bu saldırıların diğer dairelerine sıçraması da ihtimal dahilindedir. Hassas bölgelerde yol güvenliği hiç kalmamış, insanlar terör örgütünün merhametine terk edilmiş bir görüntü yaşanmaktadır.

Bazı sendikaların bu terör ortamını hafifletmek, itidal tavsiye etmek yerine, 2 günlük iş bırakma kararı alması da manidardır. Bu kargaşayı daha da ateşlemek, hiçbir sendikanın işi değildir. Sokaklarda yeteri kadar terörist cirit atarken, bir de bazı sendika üyelerinin meydanlarda boy göstermesi ne içindir, hangi problemi çözmek içindir? Alınan bu eylem kararını asla doğru bulmuyor,  kararı alanları sorumlu davranmaya davet ediyor, bu sorumsuz kararı kınıyoruz.

Şehir merkezlerinde dahi güvenlik yeteri kadar sağlanamazken, köy okullarında eğitim öğretim faaliyetini yürüten öğretmenlerimiz ciddi kaygılar içerisindedir. Genelde ilçe merkezlerinde ikamet eden, söz konusu öğretmenlerin okullarına gitmeleri riskli hale gelmiştir. Gözü dönmüş teröristlerin ne yapacağını kestirebilmek mümkün değildir.

Tüm bu sebeplerle, bu bölgelerde, olaylar duruluncaya kadar okulların ve risk altındaki devlet dairelerinin tatil edilmesi alınması gereken en önemli tedbirlerdendir. Sendika olarak bu talebimiz yetkililere sözlü olarak iletilmiştir. İnşallah, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerekli tedbirler Hükümet tarafından alınır.

Türkiye Kamu Sen olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

                                                             TÜRKİYE KAMU SEN GENEL MERKEZİ

 

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...