Ana SayfaHABERLERMevzuatYÖNETİCİ ATAMALARINA İLİŞKİN GENELGEYE DAVA AÇTIK

YÖNETİCİ ATAMALARINA İLİŞKİN GENELGEYE DAVA AÇTIK

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA SORUYORUZ

1- Yönetici atama yönetmeliği 2002 yılından bu yana dört defa yayınlandı ve yargı tarafından iptal edildi. Niçin yargı tarafından iptal edilmeyecek, liyakati, kariyeri dikkate alacak şekilde bir yönetmelik çıkarmadınız?
2- Yönetici atama yönetmeliğinin olmamasından dolayı eğitim kurumlarında 20.000 yakın geçici görevlendirmelerle, okul ve kurumları yönetmeye kalkışdınız. Çalışanların huzurunu bozdunuz. Çalışanları saflara ayırdınız. Geçici yöneticilerle eğitim kurumlarının yönetilemeyeceğini ve bunun ülkemize maliyetinin farkında oldunuz mu?
3-2002’de ve daha sonraki yıllarda müdürlük sınavını kazananlar, 5 yıl süren mahkeme kararları sonunda hakları elinden alınmış oldu. Bunların haklarını bugüne kadar iade etmemek bir hukuk gaspı değil midir?
4-04.03.2006 tarihinde yönetici atama yönetmeliği’nde  yapılmış olan değişikliğe göre daha önce yöneticilik yapmış olanlar (müdür yetkililik gibi) sınava girmeden yeniden atama kapsamında yönetici olabilmekteydiler o dönemde müdür yardımcılığı seçme sınavı açılmış ve 30.06.2008’de yapılan sınava bu kapsamdaki öğretmenlerin başvurusu kabul edilmemiştir. Bu durumda Müdür Yetkililik yaptığı için 30.06.2006 tarihli sınava alınmayan müdür yardımcısı adayı öğretmenler sınavı kazanmış olarak mı görülecek, yoksa göz göre göre hakları gasp mı edilecek?
5- 26 Mart 2005 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı sınavına katılanlardan, sınav sorularının 11 tanesi yargı kararları gereği iptal edilmesi sonucu, 7 Mayıs 2008 tarihinde yeniden değerlendirme yapılmıştır. Buradaki haksızlıkları düşünebiliyor musunuz? Başarılı iken başarısız, başarısızken başarılı olmak ne demektir, bir düşünün. Bu durumda müracaat hakkı olmasına rağmen müracaat edemeyen ya da sınav geçerlilik süresinin belirsizliğinden dolayı öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntının sorumlusu olarak kendinizi görüp, bu öğretmenlerin lehine olacak kararlar almayı düşünüyor musunuz?
6-Tüm münhal bulunan okul ve kurum müdürlüklerinin ilan edilmesiyle ilgili Danıştay kararı olmasına rağmen, ilanların öncelikli olarak kenar semtlerden başlamasını niçin istediniz?
7- İllerimizde münhal bulunan; müdür. müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı yöneticilikleri ilan edilirken, NEDEN BAZI İLLERİMİZDE yalnızca ilçeler veya yalnızca köylerde bulunan okulların müdür yardımcılıkları ilan edilmiştir?
Niçin ülke genelinde BİRLİK sağlanarak tüm münhal bulunan yöneticiliklerin ilanı yapılmamıştır?
8-30.06.2006 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı sınavını kazananların sınav geçerlilik süresi 24 Temmuz’da bitiyor, bu zamana kadar niçin beklediniz? Bürokratlarınızın farklı uygulamalar yaparak insanların motivasyonunu bozacağını düşünmediniz mi?
     Buradaki amacınız şu muydu?         
     İşi kargaşaya getirelim. Sınavı kazanların atamasını yapalım. Bunlara sahip çıktığımızı gösterelim. Nasıl olsa Sendikalar Genelge’yi iptal ettirir. Biz aradan sıyrılırız, bu işin sorumlusu da sendikalar olur.
     Şimdiye kadar hep böyle düşündünüz. Eğitimin geldiği noktaya bir bakın. Sorunlarla dolu bir MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI… Tüm olumsuzlukların tek sorumlusu sizsiniz. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Yönetici atama yönetmeliğinin uygulanması için çıkarılan Genelge hukuk normlarına, insan haklarına, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olmasından dolayı, Genelge’nin İPTALİ için DAVA açtık.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi