SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİNE İLAVE TAZMİNAT

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Liselerinde ilave eğitim- öğretim tazminatı ödenecek okullar içinde sayılmıştır. Ancak Ana ve Çocuk Sağlığı Dersinin ilave eğitim-öğretim tazminatı ödenecek meslek dersleri arasında yer almaması nedeniyle uygulamada hukuki problemler çıkmaktadır. Bu sebeple söz konusu hukuki sorun yargı kararlarıyla giderilmektedir. Dolayısıyla Ana ve Çocuk Sağlığı Dersinin Sağlık Meslek Liselerinde verilen meslek derslerinden olması sebebiyle ve emsal kadro unvan tespiti suretiyle ilave eğitim-öğretim tazminatının ödenmesi gereklidir.

Bu anlamda idare mahkemelerinde davalar açılmakta olup mahkemelerce yoksun kalınan ilave eğitim-öğretim tazminatının tazmini yönünde olumlu kararlar verilmektedir. Ancak konu ile ilgili idareye başvuru şarttır.

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.