GENEL BAŞKAN: “BÖYLE KISIR BİR ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLEMEZ.”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in alan değişikliğini çok sınırlı tutmasına tepki gösterdi. MEB’in bir sistem getirmezse alan değişikliği talebinin içinden çıkılmaz hale geleceğini söyleyen Koncuk, bu sınırlamaya ataması yapılmayan öğretmenlerin gerekçe gösterilmesini de eleştirdi. Koncuk, “O halde adam gibi bir öğretmen atamasını Şubat 2018'de yapın da görelim. Mesela 50 bin. Var mısınız, yoksa bu sadece arkasına sığındığınız gerekçe mi?” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Böyle kısır bir alan değişikliği olmaz. Bu yazıyı yazanlar ne anlamamız gerektiğini de açıklasınlar. MEB bir sistem getirmezse alan değişikliği talebi içinden çıkılmaz hale gelecektir. MEB bir çıkış bulmak yerine bir sürü gerekçe sıralamış, problemin devamına karar vermiştir. Yazık.

MEB alan değişikliğine güzel bir gerekçe bulmuş. Diyor ki ataması yapılmayan 412 bin öğretmen, 700 bin öğrenci bulunmaktadır. Amenna, o halde adam gibi bir öğretmen atamasını Şubat 2018'de yapın da görelim. Mesela 50 bin. Var mısınız, yoksa bu sadece arkasına sığındığınız gerekçe mi?

Her alanda yapılacak bir alan değişikliği, bırakılan alanda bir öğretmen ihtiyacı yaratmak olacaktır. O halde ataması yapılmayan öğretmenlerin arkasına saklanmak hiç de akılcı bir gerekçe değildir. Bunu ancak işin gerçek yüzünü bilmeyenler yer. Bilenler de bilir. Bari aldatmayın!”

Son Haberler

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...