ÖZRÜ İL İÇİNDE DEVAM EDENLERE DE “İLÇE EMRİ” VERİLMELİDİR.

 

Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları açıklanmıştır. Açıklanan sonuçlara göre iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da tercihlerine yerleşemeyenler ilçe emrine atanmışlardır. Bu durum özrü bulunan öğretmenlerimiz için oldukça sevindirici olduğu kadar yerinde bir uygulamadır. Ancak; bu uygulamada yine bir takım eksiklikler bulunmaktadır.

İl içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan kişilere bu hak verilmemiştir. Bu nedenle bir çok kişinin il içi özür durumuna bağlı atanma talepleri karşılanmamıştır.

Yine ; Öğretmenlerin 2014 Yaz Dönemi İl İçi ve İller Arası Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunacak olanların tercihlerine yerleşemedikleri takdirde özürlerinin bulunduğu ilçe emrine atanacaklarına ilişkin herhangi bir açıklama yer almadığından, bir çok kişi  özürlerinin bulunduğu yerden uzak olan ilçeleri tercih etmek zorunda kalmışlardır.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa, mağduriyetlerin giderilmesi için, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da ataması gerçekleşmeyen kişilere ve iller arası özür durumuna bağlı yer değişikliği yapan kişilere özürlerinin bulunduğu yerin ilçe emrine atamalarının yapılması hususunda yazılı başvuruda bulunduk.

 

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.