Ana SayfaHABERLERMevzuat“10. YIL MARŞI” YASAKÇISI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ

“10. YIL MARŞI” YASAKÇISI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ

Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz, 16.06.2016 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10. Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatını verdikten sonra, ertesi gün katılmış olduğu karne töreninde ise basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, yasaklama kararının doğru olduğunu bir kez daha vurguladıktan sonra "Okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmamasını söyledim. Artık 10'uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023'de 100'üncü yıl marşını yazacağız." şeklinde ifadeler kullanmak suretiyle Cumhuriyetin ve Türk Milleti’nin temel değerlerini ayaklar altına almıştır. İlgili hususa ilişkin Bolu İl Milli Eğitim Müdürü hakkında hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, görevi kötüye kullanma, Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ve Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme veya sövme fiillerini işlediğinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuş, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na Bolu İl Milli Eğitim Müdürünün derhal görevden alınarak, kendisi hakkında gerekli idari ve hukuki soruşturmanın başlatılması kapsamında başvuruda bulunulmuştur. Unutulmamalıdır ki, Kamu yönetimine yön veren Devlet makamları, ruh ve fikir dünyası karanlık olan kişilerin heveslerini tatmin edeceği yerler değildir.

MEB’e yazdığımız yazı için tıklayınız 

İlgili Suç Duyurusu için tıklayınız 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi