Ana SayfaHABERLERMevzuatYÖNETİCİ DEĞERLENDİRMEDE YARGI KARARINI UYGULAMAYAN İDAREYE BİR TAZMİNAT CEZASI DAHA

YÖNETİCİ DEĞERLENDİRMEDE YARGI KARARINI UYGULAMAYAN İDAREYE BİR TAZMİNAT CEZASI DAHA

Eğitim Kurumları Yöneticilerinin değerlendirilmesi sonucu görevden alınması ve yeniden yapılan değerlendirmelerde başarısız sayılmasına ilişkin açılan davalarda; Ankara 10. İdare Mahkemesi, yargı kararının uygulanmaması nedeniyle idari işlemin iptaline ve yargı kararının uygulanmaması nedeniyle manevi tazminata hükmetmiştir.

Davada; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan değerlendirmeye göre başarısız sayılmaya ilişkin işlemin hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile yürütmenin durdurulması kararı verildiği, ancak bu yürütmenin durdurulması kararının gereğinin yerine getirilmediği, değerlendirmenin bir önceki değerlendirmede olduğu gibi somut bilgi ve belgelere dayanmadığı, nesnel ve somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmadığı bu haliyle objektiflikten uzak soyut ve dayanaksız olduğu anlaşıldığından Türk Eğitim-Sen üyesinin açtığı davada; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan değerlendirmeye göre başarısız sayılmaya ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Ayrıca mahkeme kararının gerekçesi doğrultusunda idare tarafından işlem tesis edilmemesi ve bu nedenle davacının tekrar yargı yoluna başvurmak zorunda kalması nedeniyle duyduğu elem ve üzüntünün karşılığı olarak takdiren 1.000 TL manevi tazminatın ödenmesine karar verilmiştir.

İlgili karar için tıklayınız

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi