Arama Yapın

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAV ÜCRETLERİNDE ARTIRIM YAPMALIDIR

Bilindiği üzere, Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan açık öğretim fakültesi aracılığıyla her yıl ülke genelinde açık öğretim fakültesi sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlarda ise üniversiteler ve MEB bünyesinde bulunan devlet memurları görev almaktadır.  Sınavlarda görev alan personellere ödenecek ücretleri ise Anadolu Üniversitesi belirlemekte ve personellere ödemesini yapmaktadır. Anadolu Üniversitesi tarafından sınavlarda görev alan bu personellere ise 2019 yılında ücret artışı yapılmamış olup bu durumun hiçbir şartta kabulü mümkün değildir.

Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi sınavlarında sınav görevlilerine ödenen ücretler, diğer kurumlar tarafından yapılan sınavlarda ödenen ücretlerin çok çok gerisinde kalmaktadır. Bunun yanında 2019 yılına girdiğimiz bu günlerde sınav ücretlerinde artış yapılmamış ve 2018 yılı sınav ücretler aynen uygulamaya konulmuştur. Türk Eğitim Sen olarak, Anadolu Üniversitesi’nin 2019 yılında sınav görevlisi ücretlerine artırım yapmamasını hiçbir şartta kabul etmiyoruz.  Anadolu Üniversitesi zaman kaybetmeksizin sınav ücretlerini artırmalı ve geçtiğimiz hafta sonu yapılan sınavlarda görev alan personellere artırımlı ücretler üzerinden ödeme yapmalıdır.

Türk Eğitim Sen olarak, Anadolu Üniversitesi’nin 2019 yılı sınav görevlisi ücretlerine en az enflasyon oranında diğer kurumlarında ödediği sınav ücretleri dikkate alınarak ivedilikle artırım yapmasını bekliyoruz.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Son Haberler

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ DE TARTIŞILACAK!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Türk Eğitim Sen’in üniversitelere yönelik taleplerinden bazılarını gündeme getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME MASASININ İTİBARI KORUNSUN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 15.07.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Geylan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.