YÜKSEKÖĞRETİM GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİĞE DAVA AÇTIK

12.04.2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde, 11.03.2017 tarih ve 30004 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle değişiklik yapılmıştır. 
11.03.2017 tarih ve 30004 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin; 1.Maddesiyle, 12.04.2014 tarihli ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğin; 4. Maddesinin 1. Fıkrasının (o) bendine eklenen “ve sözlü sınavı” ibaresinin;  6. Maddesiyle, Aynı Yönetmeliğin 10. Maddesinin 1. Fıkrasında  yapılan değişiklikle yer alan “ve sözlü” ibaresinin; 7. Maddesiyle, Aynı Yönetmeliğin 11. Maddesinin 2. Fıkrasına eklenen “Başvuruda bulunulan unvanlı kadroya ilişkin birim ve derece belirtilmez.” İbaresi ile Aynı Yönetmeliğin 11. Maddesinin 4. Fıkrasına değişiklikle eklenen “itirazlar aynı kurul tarafından değerlendirilerek on iş günü içinde karara bağlanır” ibaresinin; 10. Maddesiyle Aynı Yönetmeliğin 14. Maddesinin 1. Fıkrasının 2. Cümlesine eklenen “ve sözlü sınav” ibaresinin; 11. Maddesiyle Aynı Yönetmeliğin 16. Maddesinin 1. Fıkrasında yer alan “İhtiyaç duyulması halinde kurum dışından kamu görevlileri arasından kurula üye ve ya üyeler görevlendirilebilir” ibaresi ile “Sınav kurullarında sınav yapılan kurumda en fazla üyeye sahip üç sendikadan birer temsilci bulunması” na yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin; yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açtık.

İlgili Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız 

Son Haberler

15 TEMMUZ; TÜRK MİLLETİNİN ONURUNA, DEVLETİNE VE DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIŞININ ADIDIR

     "Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve...

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN, MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.Ziyaret...

AYNİYAT SAYMANLARINA 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİ İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI

Üniversitede 1. Derece Ayniyat Saymanı kadrosunda görev yapmakta olan Sendikamız Üyesinin, maaşının 3600 ek...

2026 ZİYA GÖKALP YILI İLAN EDİLMELİDİR!

Türk Eğitim-Sen, Türk milletinin fikir ve kültür tarihine yön vermiş büyük mütefekkir Ziya Gökalp’in doğumunun 150. yılı olan 2026 yılının “Ziya Gökalp Yılı” olarak ilan edilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamına resmi bir yazı gönderdi.