Arama Yapın

Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici  ve Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Artırımlı Ödenmelidir

Bilindiği üzere, Bakanlığa bağlı kadrolarda görev yapan öğretmenlerden doktora ve yüksek lisans yapanlara ek ders ücretleri %20 ve %7 oranlarında artırımlı ödenmektedir. Ancak, bu ücret fiilen derse girmedikleri gerekçesi ile okul yöneticilerine, rehber öğretmenlere, bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine ve geçici/vekâleten herhangi bir göreve görevlendirilen öğretmenlere artırımlı olarak ödenmemektedir. Aynı çalışma ortamında çalışan ve aynı görevi yapan devlet memurları arasında bu şekilde bir ayrım yapılmasının kabulü mümkün olmadığı gibi hakkaniyet kurallarına, Anayasa’nın eşitlik ilkesine de açıkça aykırıdır. Bir kısım mahkeme kararlarında fiilen derse girme imkanı olmayan rehber öğretmenlere yüksek lisans ve doktoraya bağlı olarak ek ders ücretlerinin artırımlı olarak ödenmesi gerektiği belirtilmektedir. Benzer durum Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen kararlarda da görülmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak; MEB’e bağlı okul/kurumlarda görev yapan okul yöneticilerinden, rehber öğretmenlerden, bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerinden ve geçici/vekaleten herhangi bir göreve görevlendirilen öğretmenlerden, doktora ve yüksek lisans yapanlara ek ders ücretlerinin sırasıyla %20 ve %7 artırımlı ödenmesi hususunda; MEB’e talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM SEN’DEN YEŞİL VATANA BİR HAYAT, BİR UMUT…

Türk Eğitim-Sen, hem şehit öğretmenlerimizin aziz hatırasını yaşatmak hem de vatanımızın yeşil varlığına katkı sağlamak amacıyla 19 Kasım 2025 tarihinde anlamlı bir projeye imza attı.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanımız Hikmet Karakuş vefat etmiştir.

KABİNEDEN ÖĞRETMENE MÜJDE ÇIKAR MI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde yapılacak olan son Kabine toplantısında mülakat mağduru öğretmenlerden, kısıtlı kontenjandan dolayı ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin sorunlarını dile getirerek, “İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan genç meslektaşlarımızın bu son derece makul ve haklı beklentilerine kayıtsız kalmayacaktır” dedi.

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan yerlere...