YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ KONUSU ARTIK SABIRLARI TAŞIRDI

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya TV lerde “bir 15 gün içinde yönetmelik çıkar” dediği zamandan sonra bir aydan fazla süre geçmesine rağmen halen yönetmelik ortalıkta yoktur. Ne devlet ciddiyetiyle, ne de etik kurallarla bağdaşmayan bu yaklaşım, AKP’li MEB yönetiminin kalitesi konusunda eğitimcilere net ipuçları vermektedir. Eğitim çalışanları bu ipuçlarını genel seçimlerde de değerlendirecektir.
Bu arada bize gelen bilgilere göre, yandaş ve yalaka bir sendika her gün gidip yalvararak bu yönetmeliğin geciktirilmesi konusunda rol oynamaktadır.  Onlara da akıllarını başlarına almalarını, artık eğitimcilere problem çıkarmak, sürekli sorunun parçası olmak yerine, bir kere de çözümün parçası olmalarını, adlarının sendika olması hasebiyle esasen işverenin değil, çalışanın yanında olmaları gerektiğini hatırlatıyor ve eğitim çalışanlarının bu olumsuz tavırlarını değerlendireceğini belirtiyoruz.
Türk Eğitim-Sen olarak daha önce de Milli Eğitim Bakanlığına konuyla ilgili yazı yazmış ve yönetmeliğin bir an önce çıkartılmasını istemiştik. Görülüyor ki iyi niyetimiz suiistimal ediliyor ve diyalog yolları kapatılıyor.
Bakınız;  
Artık sabrımız taşmıştır. En kısa sürede, bu yönetmelik yayınlanmadığı takdirde Milli Eğitim Bakanlığı bizim için eylem yeri olacaktır. Ayrıca bu konuyla alakalı şahıslar hakkında, “görevi kötüye kullanmak, yargı kararını etkisiz hale getirmek, işgal ettiği makamı ve yetkileri kullanarak kişilere haksız menfaat sağlamak” konularında suç duyurularında bulunulacak ve davalar açılacaktır.
Üstelik bu yönetmelik yargı kararlarına uygun ve hukuk dahilinde, sınavla kazanılmış hakları gasp etmeyecek şekilde olmak zorundadır.  Aksi bir durum olması halinde, yine yargı duvarına toslanacağını, üstelik bu sefer yargı karşısında kişisel olarak hesap vermenin de yolunun açılacağının bilinmesini isteriz.
Tekrar ediyoruz; artık eğitimcilerin sabrı taşmıştır. Bu yönetmelik derhal yayınlanmalıdır. Aksi halde Bakanlığı eylem yerine çevirmenin geri sayımı başlamıştır.

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...