YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ HAKKINDA GÖRÜŞÜMÜZ İSTENDİ

Öğretmen sınav kazanmış, kariyer ve liyakat sahibiymiş, duyuru yapılmasını bekliyormuş, bunlara bakılmıyor. “Ben Bakanım, eğitimi istediğim gibi yönetirim” anlayışıyla yöneten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK; adeta kanun, yönetmelik neymiş dercesine bir yaklaşım sergilemektedir. Bu yönetim anlayışı kimsenin hayrına olmayacaktır. Bu anlayış, eğitim çalışanlarının kamplaşmasına, bölünmesine yol açacaktır. Bu davranıştan süratle vazgeçilmesi gerekir.

Eğitimde kalite ve verimliliği sağlamak, çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak, huzurunu temin için, DMK’nın 76.Maddesi gerekçe gösterilerek yapılan atamalar DERHAL iptal edilmelidir.  Danıştay’ın Ek–2 yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak atamalar yapılmalıdır.

Usulsüz atamalara karşı Türk Eğitim-Sen görevini yapacaktır. Sendika olarak görüşümüz; yapılan bu atamalar usulsüzdür, haksızlıktır, eğitim çalışanlarına karşı yapılan saygısızlık ve onları yok saymak anlamında değerlendiriyoruz. Bu atamalara karşı sessiz kalamayız. Türk Eğitim Sen olarak  usulsüz atamalara karşı her türlü girişim ve tepki ortaya konmaktadır.

Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 17.04.2009 tarih ve 38228 sayılı “Eğitim Kurumları Yöneticileri” konusunda istenen görüşlerimizi bakanlığa sunacağız.

Dileriz yapılan usulsüz atamalar iptal edilir ve öneriler dikkate alınarak yeni uygulamalar hayata geçirilir.

 

Son Haberler

GENEL BAŞKANIMIZ REKTÖR PROF. DR. GÜLÇİN YAHYA KAÇAR’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU.

Genel Başkanımız Talip Geylan, 06 Ağustos 2026 tarihinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

LİYAKAT, EĞİTİM SİSTEMİNİN TEMEL TAŞI OLMALIDIR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye liyakat konusu başta olmak üzere eğitim meselelerine gösterdiği duyarlılıktan ötürü tüm eğitim camiası adına teşekkürlerini sunuyorum.

EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARI ÖĞRETMEN OLMALIDIR!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengütürk TV’de yayınlanan Söz Hakkı programına katılarak öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ YAYINDA

Ağustos ayı bültenimizi yayınladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...