ARA TATİL SEMİNERLERİ UZAKTAN EĞİTİMLE YAPILSIN!

Bilindiği üzere, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam etmektedir. Bu değişikliğin yasalaşması durumunda, şartları taşıyan öğretmenlerin Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sertifikalarının düzenlenebilmesi için uzaktan eğitimleri tamamlaması gerekmektedir. Bu eğitimler geçtiğimiz iki yıl boyunca yaz tatili dönemlerinde uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmıştır.

Ancak;

2024 yılı yaz tatili döneminde ise henüz değişiklik teklifi yasalaşmadığı için bu eğitimler yapılamamıştır. Eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve öğretmenlerin iş yükünün artmış olması da dikkate alınarak, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik eğitimlerinin 11-15 Kasım 2024 ara tatil döneminde uzaktan eğitim yöntemiyle yapılması daha uygun olacaktır.

Bu bağlamda, “Tasarruf Tedbirleri” konulu ve ilgi  sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi de dikkate alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11-15 Kasım 2024 ara tatil döneminde yapılması planlanan seminerlerin ve aynı dönemde yapılması kuvvetle muhtemel olan Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik eğitimlerinin uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesine karar verilerek kamuoyuna duyurulması, konunun akıbeti hakkında sendikamıza bilgi verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı gönderdik.

İlgili Yazımız İçin Tıklayınız.

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...