Bu bence önemli bir problemdir ve araştırmaya değerdir.
Diğer taraftan okul yöneticilerine bir dokun bin ah işit. Kimse durumundan memnun değil. Ama herşeye rağmen herkes "Yönetici" olmak istiyor.
MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine gelince. Tarihte eşine çok az rastlanır bir halde, atamalar iptal edilmiş, atananlar eski görevlerine iade edilmiştir. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yönetmelik yayınlamamıştır.
Türkiye siyasi ve sosyal yönden önemli badirelerden geçmektedir. On binlerce eğitimci böyle bir ortamda yönetmeliğin çıkmasını ve atanmayı beklemektedir. Çünkü "yöneticiliği" pamuk ipliğine bağlı. İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin, Kaymakam ve Vali Beylerin elinde. Her an topun ağzında, "Acaba görevlendirmem geri mi dönecek!" korkusuyla…
Yeni yönetmeliğin hangi esaslara göre olacağı konusunda kafalar karışık durumda. Bu ortamda aylardır bitmeyen "bazı duyumlar" son haddine ulaşmıştır. Yönetmelik ile ilgili bakanlık ser verip, sır vermemektedir. Ancak bu demek değildir ki "bakanlık çalışmıyor, hazırlık yapmıyor". Küçük bilgi kırıntıları bile önemli ses getirmekte.
TurkiyeEgitim.Com internet sitesinden yakından takip ettiğimiz "Yeni Yönetmelik Hazırlıkları" gerçek çıkmıştır. MEB Müşteşarı, Türk Eğitim Sen heyetini kabülde "Yönetmelik Nisan`da Yayınlanacak" dememiş midir? En son yapılan haberde "Yönetmelik Başbakanlıkta" sözü neden yalanlanmamıştır? Bunlar gösteriyor ki, TurkiyeEgitim.Com haberleri boş değil.
Zaten kimse bu taslak "yönetmelik olacak, yönetmelik olsun, çok güzel…" demiyor. Deniliyor ki "Bu 2004`deki ile aynı" yapmayın ya! Bunu biz biz de biliyoruz. Zaten onun için üzerinde duruyoruz. Anlamayanlar için söylüyoruz "2004`ü çıkaran MEB Yöneticileri halen iktidarda. Aman ha bir kaç rütuşla aynısını çıkarmasınlar, aman dikkat, çünkü MEB bu tür uygulamaları yapabiliyor. Bu konuda kamuoyu oluşturalım"
Yeni yönetmelikte "Sınav" şartının, en azından Müdür Yardımcılığı için getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Önceki sınavlara girmiş ve kazanmış olan eğitimcilere bir hak verilecek gibi. Yeni bir sınav takvimi oluşturulacak. Esas sorun eski yönetmeliğe göre atanmış, herhangi bir sınava grmemiş olanlar için. Bence bu eğitimciler için bir formül aranıyor. Bunun için "MEB Yönetici Atama Yönetmeliği" gecikti bu kadar. Buna formül bulmak zor gözüküyor. Çünkü "Sınavsız" bir idareciliğe bundan sonra geçit yok gözüküyor.
Acaba Memurlar.Net ve bazı çevreler, bu konuda kendilerinin dışında bulunan medya ve haber kaynaklarını yok mu sayıyorlar? Şimdiye kadar yaptığı haber ve yayınlarla kamuda önemli bir yere sahip bulunan Memurlar.Net, REKLAM`dan görünmez olan yüzlerini bu şekilde mi ortaya çıkartacaklar?
MEB`e yıllarını veren, Okullarımızın külfetini çeken binlerce Eğitim Yöneticisinden neden kimse bir şey yazmıyor? Yorum yapmıyor? Arkadaşlar bu yönetmelik ile ilgili esas konuşması gereken ve söz sahibi olan sizler değil misiniz? birileri yukarda tartışıyor, biz neden sesimizi çıkarmıyoruz.
Lütfen bu konuda yazın. TurkiyeEgtim.Com internet sitesi de bunları yayınlasın. Eğitim ve Eğitimcinin yanında olduğunu, tarafsız olduğunu ispatlasın.
"Fasafiso" denilen taslak kısa sürede binlere ulaşmış durumda. Bakalım bu yazıyı eğitimciler nasıl değerlendirecek? Bu yazıyı lütfen her arkadaşımıza duyuralım… Yorum yazalım mutlaka…
Saygılarımla…
İlgili siteye gitmek için;