TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİNİ MASAYA YATIRIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adıyla uygulamaya konulan projeye yönelik öğretmenlerimiz tarafından çok sayıda eleştiri ve öneri gelmektedir. Bilindiği gibi projenin uygulayıcısı öğretmenlerimiz olduğundan, onların görüşleri büyük önem teşkil etmektedir. Bu nedenle Türk Eğitim Sen olarak öğretmen görüşlerine yer verilen bir rapor oluşturulması için çalıştay düzenliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Okul Öncesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Temel Eğitim, Ortaöğretim), Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, İlkokul Matematik, İlkokul Türkçe, İnsan Hakları Vatandaşlık ve Demokrasi, Ortaokul Matematik, Ortaokul Türkçe, Sosyal Bilgiler, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (Temel Eğitim, Ortaöğretim), Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı derslerini kapsayan 21 program ile ilgili “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı”nı 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştireceğiz.

Çalıştay öncesinde 02 Ocak-1 Mart 2025 tarihleri arasında şubelerimiz ve il temsilciliklerimiz tarafından her ders programı ile ilgili komisyon kurulacak, komisyon üyeleri tarafından zümre öğretmen görüşleri alınacak, çalıştay takvimi doğrultusunda raporlar hazırlanacak. Bu raporlar, en geç 10 Mart 2025 tarihine kadar Genel Merkezimize gönderilecek.

Türk Eğitim Sen’in ortak akıl ile yürüteceği bu çalışmalar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ciddi katkı sunacak. Çalıştay raporumuz, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve paydaşlarımıza da iletilecek. Çalıştay’da emek sarfedecek tüm öğretmen ve akademisyenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Çalıştay takvimi şu şekildedir:

Çalıştay Duyurusu: 27 Aralık 2024

İl Çalıştay Süresi: 02 Ocak- 1 Mart 2025

İl, Şube Raporlarının Gönderilmesi: 10 Mart 2025

Çalıştay Tarihi ve Yeri: 11-13 Nisan 2025/ANKARA

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.