TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ KADINLARIN ASKERLİK BAŞVURUSUNDA BULUNMA EYLEMİ

Teröre lanet yağdırmak amacıyla biraraya gelen Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Firdes IŞIK ve Türk Eğitim-Sen üyesi kadınlar, Ankara Askerlik Daire Başkanlığı’na dilekçe verdiler.

Türk Eğitim-Sen’li bayanların askerlik başvurusu hakkında açıklama yapan Türk Eğitim-sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Firdes IŞIK şöyle konuştu: “PKK terörüne karşı Türkiye’nin dört bir yanında oluşan milli refleks giderek büyüyor. PKK’nın hain saldırısı sonucu 12 askerimizin şehit olması yüreklerimize kor düşürürken, acımız da katlanmaktadır.
Vatan savunmasını herşeyin üstünde tutan ve terörün kökünü kazımak için her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmeyen milletimiz, Türkiye üzerinde oynanan çirkin oyunu bozmak için adeta kenetlenmiştir. Genci, yaşlısı, kadını, çocuğuyla birlikte bütünlüğümüz ve birliğimiz için el ele veren milletimiz, büyük bir bilinçle örgütlenmektedir.

Bizler de Türk anneleri olarak devletimizin bağımsızlığı, milletimizin bölünmez bütünlüğü için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağımızı dosta-düşmana haykırıyor ve vatan savunmasında teröristlere hadlerinin bildirilmesi için askere alınmamızı talep ediyoruz.

Biz, Türk kadınlarının asker olma, vatanı savunma, evlatlarımızla, eşimizle, kardeşlerimizle omuz omuza her türlü düşmana, her şartta ve durumda karşı koyma hakkı olduğuna inanıyoruz. Bizim Türk anneleri olarak sessiz kalmamız düşünülemez. Bizlerde ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için vatan savunmasında yer almak istiyoruz. Tırnaklarımız ojeli olabilir, etek giyebiliriz ama, hepimiz birer Mehmetiz. Kurtuluş Savaşı’nda Satı Kadınlar bize yol gösterdi. Anneler olarak bizler de askere gitmek, vatan savunmasında yer almak istiyoruz. Bizler vatan için seve seve canımızı vermeye hazırız. Bundan sonra, vatana, bayrağa, ülkeye zarar veren her unsur, karşısında bizi bulacaktır. Bunun için Türk Eğitim-Sen üyesi kadınlar olarak, Askerlik şubesine gönüllü askere gitmek için başvuru yapıyoruz.

Türk Eğitim-Sen’li kadınlar, gönüllü askerlik yapmak için dilekçelerini vererek, PKK terör örgütünün ortadan kaldırılmasında Mehmetçiğe destek vermek üzere askere alınmayı talep etmektedir.”

Son Haberler

ÜNİVERSİTE YÖNETİCİSİ Mİ YOKSA SENDİKACI MISINIZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde görev yapan bir kısım yöneticilerin sendikamız üyelerine yönelik mobbinge varan tutum ve davranışlarını sert bir dille eleştirerek, “Söz konusu bu yöneticiler, ya üstlenmiş oldukları görevin haysiyetine mütenasip davranmalı ya da görevlerinden ayrılıp dürüstçe sendikacılık yapmalıdırlar!” dedi.

“SEVGİNİN RENGİ: ANNELERİMİZ”  RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ

Annelerimiz; en köklü kurum olan ailenin temel yapı taşıdır. Doğduğumuz andan itibaren hayatımızın her evresinde onların varlığına ihtiyaç duyar, onlardan aldığımız güç ile yarınlara kendimizden emin olarak hazırlanırız.

HER NÖBET GÖREVİNE ÜCRET VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere nöbet görevi...

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ HAVADA KALMASIN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan ile birlikte 10-11 Ocak 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir dizi etkinliklere katıldı.